'Özgür Kürdistan dağları filozofunu ve büyük komutanını yitirdi'

Nazlıkul Ailesi: Bizler Kasım yoldaşa ve mücadelesine bağlılığın arkasından ağlayarak değil, mücadele ederek, Özgürlük Mücadelesinin içinde yer alarak gösterileceğine inanıyoruz. Bu temelde başta Önderliğe olmak üzere Kürdistan halkına söz veriyoruz.

Nazlıkul Ailesi, 27 Mayıs tarihinde yapılan hava saldırısında şehit düşen Kasım Engin’e (İsmail Nazlıkul) ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Nazlıkul ailesinin yaptığı açıklama şöyle:

"PKK Merkez Komitesi Üyesi Kasım Engin Yoldaş 35 yıllık Kürdistan Özgürlük Mücadelesi neferliğini şehadetle taçlandırdı; üstelik soluksuz bir militan, pes etmeyen bir komutan, ülkesiyle buluşmanın bereketini yaşayan bir Kürt olmanın büyük devrimci örneğini miras bıraktı. Kesintisiz çalışmanın, üretmenin, paylaşmanın erdemini, onuruyla ardıllarına devretti.

KÜRDİSTAN HALKININ EVLADI

Kasım Engin/Celal‘i anlatmak bizler açısından oldukça zor bir durum. Yaşamını özgür bir Kürdistan için adayan, onu bire bir yaşamak isteyen, bunu sözle değil pratik yaşamı ile de doğrulayan biri olarak 54 yıllık yaşamının 35 yılını mücadele içinde geçiren Kasım Engin’e bizim evladımız diyebilmek hem kendisine hem de Kürdistan halkına haksızlık olur. Ona daha çok Kürdistan halkının evladı demenin doğru olduğunu düşünüyoruz.

Bu temelde başta bu mücadeleye katılmasını sağlayan şehit dayısı Mehmet Dirlik‘in, Erdalların(Engin Sincer ve Mustafa Yöndem), Nucanların ve Sabrilerin  yoldaşı olarak ve Güneybatı şehitlerinin an itibarı ile son yolcusu Kasım Engin‘i anlatmayı yoldaşlarına bırakmanın daha uygun olduğunu düşünüyoruz.

DEMOKRATİK SOSYALİZMİN ÖNDER APO ÇİZGİSİNDE GERÇEKLEŞECEĞİNE İNANDI

Kasım Yoldaş düşüncede zenginlik ve yaşamda mütevaziliğiyle öncü sosyalist kişiliğin temsili oldu. Reel sosyalizmi yakından tanıdı, çözümledi ve demokratik sosyalizmin ancak ve ancak Önder Apo çizgisinde gerçekleşeceğine inandı. Bu inançla yürüdü, bu inançla kendini özgürleştirdi ve mücadele etti. Zekası, emeği, esprili üslubu, canlılığı, yaratıcılığı, her daim moral veren yapısıyla arkadaşlar arasında hep aranan, anılan, anıları her yerde ve her durumda anlatılan, bulunduğu her ortamda pozitif bir hava yaratan Kasım yoldaş, hiçbir zaman ‘olmaz’ demedi. PKK tarihinin her anlamda en zor koşullarda ‘inşa etmenin tarihi’ olduğunu bilerek ve dile getirerek, tarihsel deneyimimizin bizim için çok zengin bir miras olduğunu bizlere anlattı. Kürdistan Özgürlük mücadelesinin zaferle taçlanacağından emin olan, bunu her fırsatta dile getiren Kasım yoldaş ‘direniş ve mücadeleden başka seçeneğimiz yoktur, düşmanlarımız en zayıf dönemindedir, yeter ki doğru mücadeleyi geliştirelim, zafer bizimdir’ diyerek soykırımcı düşman karşısında yapılması gerekeni de özetlemiştir.

KADINLA YOLDAŞ OLMANIN BÜYÜK ÇABASINI VEREN ÖNCÜLERİMİZDEN OLDU

Gençlik ruhunun dinamizmini son anına kadar yaşayan ve yaşatan Kasım yoldaş, Önderlik paradigması temelinde kadın özgürlük çizgisinde kendisini yeniden yaratmış ve kadınla yoldaş olmanın büyük çabasını veren öncülerimizden olmuştur. Kürt kadınının direnişine, özgürlükte ısrarına tanıklık etmenin büyük gururunu yaşadığı gibi, öncü kadın komutanlarımızın izinde yürümenin özgür eş yaşamı inşanın en temel adımı olduğunun bilinciyle yaşamıştır. Gittiği her alanda, bulunduğu her çalışmada kadınla özgürlük ilkeleri temelinde bir yoldaşlığı esas almış, kadın iradesinin erkeği özgürleştirmesine olan güveniyle katılmış ve erkek yoldaşlarına örnek olmuştur.

KASIM YOLDAŞIN ANISINA BAĞLILIK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ İÇİNDE YER ALARAK GÖSTERİLİR

Bizler Kasım yoldaşa ve mücadelesine bağlılığın arkasından ağlayarak değil, mücadele ederek, Özgürlük Mücadelesinin içinde yer alarak gösterileceğine inanıyoruz. Bu temelde başta Önderliğe olmak üzere Kürdistan halkına söz veriyoruz.

Kürdistan halkının ve direnen özgürlükçü insanlığın başı sağ olsun.”