“Önderlik Kütüphanesi” Montpellier’de

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması Avrupa kamuoyuna tanıtmak için her yıl düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” Güney Fransa turuna devam ediyor. Kütüphane bugün Montpellier'e ulaştı.

Dün sabah saatlerinde Fransa’nın Marsilya kentinden turuna başlayan “Önderlik Kütüphanesi”, Marsilya ardından Nice, Draguignan, Marignane kentlerini ziyaret etti, saat 16.00’da ise Montpellier kentine ulaştı.

Draguignan’da sabah saatlerinde belediye önünde stant açılıp, bildirilerin okunması ve dağıtılması ile devam eden “Önderlik Kütüphanesi” etkinliğinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları da dağıtıldı.

“Önderlik Kütüphanesi” Draguignan’dan sonra Marignane’a hareket etti. Marignane’da da Kürtler tarafından “Önderlik Kütüphanesi” büyük bir coşku ile karşılandı. Kent içinde tur atan “Önderlik Kütüphanesi” daha sonra ise Avignon kentine ulaştı. Meydanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komplo ve uygulanan tecride ilişkin bilgilendirme yapıldıktan sonra kütüphane Montpellier’e doğru yola çıktı.

“Önderlik Kütüphanesi” yarın Montpellier’in ardından Toulouse ve Bordeaux kentlerini ziyaret edecek.