Özgürlük Nöbeti eylemcileri: Gerillanın tarihi direnişine sahip çıkalım

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının on yıldır gruplar şeklinde kararlılıkla sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup, “Gerillanın tarihi direnişine” sahip çıkma çağrısında bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı Özgürlük Nöbeti kararlılıkla sürdürülüyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde, Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada başlatılan eylemi, her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Onuncu yılında kararlılıkla sürdürülen nöbet eylemini 518. haftasında Strasbourg DKTM üyeleri devr aldı.

Grupta Ali Dönmez, İsmail Gümüş ve Vedat Aydın yer alıyor.

Grup adına konuşan Ali Dönmez, “Eylemimizin bu kadar uzun yıllara yayılıp iradeli bir şekilde sürdürülmesinin temelinde Kürt Özgürlük Hareketi’nin direniş kültürü ve Önder Apo’nun paradigması yatıyor” dedi.

“Bu bilinç ve inançla nöbet eylemini sürdürmek ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlama mücadelesini sonuna kadar sürdürme bilincindeyiz” diyen Ali Dönmez, Özgürlük Nöbeti eylemcileri olarak Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırılarına karşı tarihi bir direniş sergileyen gerillayı selamladıklarını ifade etti.

Ali Dönmez, Kürt halkına gerillanın direnişini sahiplenmeye ve eylemlilikleri arttırma çağrısında bulundu.