Özgürlük Nöbeti’ni Nürnberg’den grubu devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinden dokuzuncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 459’uncu haftaya girdi.

Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devam ettirdiği nöbeti Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda sürdürülen eylemi 459’uncu haftasında sürdürecek grup adına konuşan Makbule Elbistan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe denk gelen haftada eylemi devralmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün Kürt halkı için diriliş güneşinin doğuşu anlamına geldiğini ifade eden Elbistan, 4 Nisan’da halkın düzenlediği kutlamaların “yeniden doğuş kutlamaları” olduğunu ifade etti.

Özgürlük Nöbeti’nin Avrupa başta olmak üzere Kürtlerin dünyaya “Önderliğimizin özgürlüğü, özgürlüğümüzdür” mesajını verdiğini dile getiren Makbule Elbistan, Kürt halkının aynı zamanda Kürt sorunun çözüm iradesi ve anahtarının İmralıda olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Türk devletinin mutlak tecritle Kürt halkı ile Önderlikleri arasındaki iletişimi kopararak, Kürtleri teslim almayı amaçladığını ifade eden Makbule Elbistan, “Kürt halkı olarak Önderliğimiz etrafında kenetlenerek, Önderliksiz bir yaşamın Kürtlere dayatılamayacağını gösterdik” dedi.

“Avrupa kurumlarının hemen yanıbaşında sürdürdüğümüz eylemle Avrupa ülkelerine Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına ortak olmama çağrısında bulunuyoruz” diyen Elbistan, bir an önce tecridin kırılması yönünde harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi tarafından başlatılan Özgürlük Nöbeti hergün 07.30 ile 16.30 saatleri arasında sürdürülüyor. Avrupa’da yaşayan Kürtlerin sürdürdüğü en uzun eylem itibariyle dikkat çeken Özgürlük Nöbeti, Kürtlerin büyük bir irade ve bedellerle verdiği mücadelenin de bir fotoğrafını sunuyor. Eylemde birçok dilde basılan broşür ve kitapçıklarla Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamı ve ideolojisi Avrupalılara anlatılıyor.