'Abdullah Öcalan’a Özgürlük' eylemi 16. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük eylemi 16. gününde Strasbourg'da sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında 1 Aralık’ta Strasbourg'da başlattığı eylem 16. gününde devam ediyor.

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” şiarıyla yapılan eylemi 16 Aralık Perşembe sabahı enternasyonalist aktivistler ve diplomatik çalışmalar yürüten karma bir grup eylem alanına ulaştı.

Avrupa’nın birçok merkezinde yaptıkları eylemler ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen enternasyonalist devrimciler ve diplomatik çalışmalar yürüten 30 kişilik karma bir urup saat 12:00’de “Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” eylemini devraldıklarını bir basın açıklaması ile duyurdu.

Açıklamayı enternasyonalist devrimcileri temsilen Eric Brommer ve Amin Engin yaptı.

Asmin Engin, "Türkiye her geçen gün geriletiliyor. Biz direnişimizi Önder Apo özgür oluncaya değin sürdüreceğiz. Eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

'PKK ÇOK BAŞARILI ADIMLAR ATTI'

Eric Brommer, şöyle dedi:

“Bugün bir enternasyonalistler olarak buraya Avrupa kurum ve kuruluşlarının önüne geldik. Öcalan’ın özgürlüğü için burada toplandık. Bilindiği gibi Avrupalı kurum ve kuruluşların dayandığı insan hakları sadece Avrupalı bireyler için geçerli. Bu nedenle ben de bir Alman enternasyonalist olarak buraya geldim ve eyleme katılıyorum.

1999 yılında Türk devletinin Rêber Apo’yu esir aldığında sanıyorlardı ki sıradan bir insan esir alınmış ama bilmiyorlardı ki Rêber Apo şahsında büyük bir direniş ön plana çıktı. Bugün faşizme karşı burada toplanmış bulunuyoruz.

1993 yılında Özgürlük Hareketi ateşkes ilan ettiğinde Kürt meselesini barışçıl yollarla çözmek istiyordu. Hala da öyle yaklaşıyor. Yine bu dönemde PKK çok başarılı pozitif adımlar attı. Buna karşılık devlet saldırılarla cevap verdi.

Ayrıca Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırıları Alman devletinin silahları ve desteği ile oldu. Türk devleti sadece soykırım yapmadı ya da sadece halklara karşı soykırım yapma; bir sürü soykırım yaptı.

Artık öyle bir dönemdir ki herkesin kendi tarafını seçmesi ve doğrunun, haklının yanında taraf tutması gerekir. Demokrasinin özgürlüğün yanında yani PKK’nin yanında durmalıdır. Bu nedenle diyoruz ki Rêber Apo’ya özgürlük!

PKK’nin DAİŞ'e karşı yürüttüğü silahlı mücadele çok kısa zamanda unutuldu. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki enternasyonalistler olarak Rojava savaşına gidip yer almış ve DAİŞ'e karşı önemli rol oynamıştır.

PKK’nin bunca direnişe rağmen Avrupa Konseyi’nin ‘terör listesi’nde bulunması Türkiye’ye bir hediyedir.

Artık PKK’nin Avrupa terör listesinden çıkarılmasının zamanı gelmiştir. Aynı zamanda Almanya’nın terör listesinden."

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” eylem planlamasına göre 17 Aralık Cuma günü Almanya’nın Düsseldorf ve Köln çevresinde yaşayan Kürdistanlıların katılımı bekleniliyor.