Aralık ayı katliamları Paris'te protesto edildi

19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamları Paris'te çalışmalarını yürüten Türkiyeli ve Kürdistanlı demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te, 19 Aralık 2000 yılında ‘Hayata Dönüş’ adı altında yapılan cezaevleri katliamı, 1978 yılında Alevilere yönelik Maraş Katliamı ve 28 Aralık 2011’de Türk devletinin çoğu çocuk 34 köylüyü katlettiği Roboski Katliamı, Türkiyeli ve Kürdistanlı demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Paris banliyölerinden Villiers le Bel tren garı önünde başlayan yürüyüş, yine gar önünde ortak platform adına yapılan konuşmayla son buldu.

ACTİT, Partizan, ADHK, CDF-K, Kızıl Bayrak ve Öncü Partizan adına yapılan ortak açıklamada söz konusu katliamlar kınanırken mücadele çağrısı yapıldı.

Her üç katliamın devrimcilere, Alevilere ve Kürtlere karşı faşist rejimin beslediği düşmanlığı ve tekçi zihniyeti gösterdiğinin altı çizilirken, faşizm yıkılmadan ezilenlerin özgürlüklerine kavuşamayacağı vurgulandı.

Yürüyüş boyunca Fransızca ve Türkçe sloganlar atan kitle, alkışlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.