Avrupa'da işgal saldırıları ve kadına şiddet protesto edildi

Avrupa'da yaşayan Kürt kadın ve gençler, Türk devletinin belediyeleri gasp etmesini, mezarlıklara saldırmasını ve kadına şiddeti protesto etti.

TORONTO
Kanada'nın Toronto şehrinde Sara Özgür Kadın Komünü'nün organizesiyle HDP'li belediyelerin gasp edilmesi ve kadına şiddet protesto edildi.
Old City Hall önünde bir araya gelen kadınlar, katledilen hemcinslerinin fotoğraflarını taşıdı. Etkinlikte Selma Civak'ın sunumuyla dans gösterimi yapıldı, ardından mesaj okundu.
Komün adına konuşma yapan Elif Genç, sadece karantina döneminde Kanada'da 9 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
Kuzey Kürdistan'da kadınların siyasi soykırım operasyonlarıyla gözaltına alınmasına da tepki gösterilen eylem, müzik ve sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.

STOCKHOLM
AKP-MHP iktidarının HDP'li belediyeleri gasp etmesini protesto etmek için kadınlar, İsveç'in 4 kentinde eylemler düzenledi.
Her hafta cumartesi Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarını kınamak için meydanlara çıkan Kürt kadınları, dün de Stockholm, Örebro, Göteborg ve Uppsala illerinde meydanlardaydı.
4 ilde gerçekleşen eylemlerde, Kürt Kadın Hareketi'nin yanı sıra PKK, KCK bayrakları ile Türk devletinin gasp ve siyasi soykırımına tepki gösterilen pankartlar taşındı.
Başkent Stockholm'de taşıt trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesi'nde düzenlenen eylemde, yandaş medyanın İsveç Sosyal Demokrat Parti milletvekillerini hedef gösteren tutumlarını kınayan bildiriler de dağıtıldı.
Göteborg'de Sema Kadın Komünü'nün çağrısıyla yapılan eylemde yapılan konuşmalarda, kadına yönelik şiddetin son bulması istendi.
İsveç halkına Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarına karşı çıkmaları ve dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı da yapıldı.
Eylemlerde, kayyum gaspları ve HDP'li siyasetçilere yönelik soykırım operasyonlarını kınayan sloganlar da atıldı.

STRASBOURG


Türk devletinin son günlerde HDP’li belediyeleri gasp etmesi ve gerilla mezarlarına saldırması, Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt gençleri tarafından protesto edildi.
Strasbourg’da bulunan Türk Başkonsolosluğu duvarına PKK bayrağı asan gençler, saldırılara karşı eylemlerini büyüteceklerini belirtti.

STUTTGART
Türk devletinin Kürt halkının değerlerine saldırısı Stuttgart’ta da protesto edildi.
Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad aktivisti gençler, Türk devletinin gerilla mezarlarına dönük saldırısını Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenledikleri bir eylemle protesto etti.
Königstrasse’de toplanan yaklaşık 50 genç, üzerinde Almanca “Faşist Türk hükümeti için Kürtleri öldürmek yeterli değil. Şimdi de mezarlarımızı yıkıyor, yok ediyor ve ölülerimizi yakıyor” yazılı pankart açtı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile TCŞ, JCA ve MLKP posterlerinin açıldığı eylemde gençler, Türk devletinin Kürt halkının değerlerine saldırısına karşı gençliği değerleri savunmaya çağırdı.