Bahtiyar Dijwar ile Xebat Himo Böblingen'de anıldı

Anmada konuşan Bahtiyar Dijwar’ın teyzesi, “Şehitlerimize Bahtiyar da katıldı. Onun verdiği mücadelesi ile gurur duyuyoruz. Anılarına sonsuza kadar bağlı kalacağız” dedi.

Almanya'da Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Böblingen’de, 24 Ekim 2021 tarihinde Metîna’da  şehit düşen Bahtiyar Dijwar ile Xebat Himo için Böblingen derneğinde anma yapıldı.

Anmaya Bahtiyar Dijwar’ın mücadele arkadaşları, ailesi ve Kürdistanlılar katıldı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ardından Lokman Hedil bir konuşma yaptı.

Hedil konuşmasında şunları belirtti: Tarihte Kürtleri asimile etmek isteyen Türk devleti Kürtlere yönelik her türlü baskı zulüm insanlık dışı bir muamele ile saldırdı ve saldırmaya da devam ediyor. Dersim, Zîlan ve sayamadığımız onlarca yerde katliamlar yaparak on binlerce Kürt’ü katletti. Önder Apo öncülüğünde başlatılan özgürlük savaşı ile Bahtiyar ve Xebat arkadaşların şahsında binlerce gencimizin görkemli mücadelesi sonucu soykırıma dur demiştir. Kürtlere yeniden bir özgürlük umudu doğmuştur. Şehitlerimize sahip çıkmak arkalarında yas tutmak değil özgürlük mücadelelerine sahip çıkmakla olur.”

Anmada şehit Bahtiyar Dijwar’in mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi ardından ailesi adına teyzesi kısa bir konuşma yaptı; “Biz yurtsever bir aileden geliyoruz. Şehitlerimize Bahtiyar da katıldı.  Onun  verdiği mücadelesi ile gurur duyuyoruz. Anılarına sonsuza kadar bağlı kalacağız” dedi.

Anma “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.