Berlin'de tecrit protestosu

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin çağrısı ile Hermanplatz'da bir araya gelen Kürdistanlı ve dostları gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde TCŞ adına yapılan konuşmada, "Önder Apo’nun özgürlüğü çok yakın; son darbeyi vuralım! Kasım 2018’de tecridin kırılması ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için tarihi bir fedai direniş başlatıldı. Açlık grevi ve ölüm orucu direnişi ile başta komploculara olmak üzere tüm dünya halklarına Önder Apo’ya olan bağlılığımızı ispatladık. Önder Apo’suz bir yaşamı kabul etmediğimizi herkese gösterdik” denildi.

Eylemde konuşma yapan Özgür Kürdistanlılar Meclisi sözcüsü Hüseyin Yılmaz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere bütün siyasi tutsakları selamlayarak, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana dek alanlarda olacaklarını belirtti.

Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra TJK-E, HBDH ve TEV-DEM bayrakları açıldı. Kortejin en önünde Abdullah Öcalan’ın büyük bir posteri açılırken, çok sayıda dilde yazılmış “Öcalan’a özgürlük”, “Zamanı Geldi: Öcalan’a özgürlük” ve “Serî Hilde” pankartları taşındı.