BM önündeki oturma eylemi üçüncü gününde devam etti

Tecride karşı zindan direnişini sahiplenen Kürtlerin, Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kırılması ve cezaevlerinde artan hak ihlallerinin son bulması amacıyla 27 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olan siyasi tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla hafta başında BM Ofisi önünde oturma eylemi başlatılmıştı.

Pazartesi günü kitlesel basın açıklamasıyla başlatılan oturma eylemi bu hafta için sonlandırıldı. İlk etapta haftada 3 gün olarak yürütülen oturma eylemi önümüzdeki haftalarda süresiz ve dönüşümsüz eylemlere dönüştürülecek.

'DİRENİŞİ BULUNDUĞUMUZ HERYERE YAYACAĞIZ'

Kürt siyasetçi Metin Mintaş “Tecride, İşgale, Faşizme Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında sürdürülen direnişe yönelik ANF'ye konuştu.

Mintaş, “Uluslararası komplonun 21'inci yılında komplonun devamı olarak Türk devlet faşizmi tarafından devreye sokulan tecrit işkencesiyle Kürt halkının direnişinin kırılması hedeflenmiştir” dedi.

Metintaş şunları ekledi: “Pazartesi gününden beridir Kürdistanlılar olarak kötü hava koşulları ve Covid 19 kısıtlamaları gölgesinde Birleşmiş Milletler önünde direniş çadırı açtık ve burada tutsakların haklı taleplerini uluslararası kamuoyuna duyurmak için oturma eylemine başladık. Yasaklama ve kısıtlamalara rağmen direnişimizi sürdüreceğiz ve tutsakların direnişini duyurmak için alanlarda olmaya devam edeceğiz.”

Fransızca bildirilerin okunduğu eylem boyunca zindan direnişini sahiplenen sloganlar atıldı. Eylemde ayrıca İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) aktivistleri tarafından 'Diktatörün yargılanması için 100 Neden' kampanyası çerçevesinde imzalar toplandı.

BM önündeki oturma eylemi 1 Şubat Pazartesi günü tekrar devam edecek.