Coşkuyla başlayan uzun yürüyüşün 2’nci günü sona erdi

Neu Isenburg‘da sabah 9.30’da başlayan yürüyüşün 2. gününde toplam 17 kilometre yürüyen gençler, akşam 16’da Darmstadt Luisenplatz’a ulaştı.

Avrupa Kürt Gençlik Hareketi tarafından “Tecride İzin Verme, Rêber APO ile Özgürleş” şiarıyla düzenlenen ve Almanya, Fransa ve İsviçre’den yaklaşık 120 gencin katılımıyla süren Uzun Yürüyüşün 2’nci günü tamamlandı.

Yürüyüşün ilk gününde Alman polisi tarafından çeşitli provokasyon girişimleri yapılmış, Kürt halkının değerlerini simgeleyen bayrak ve flamaların taşınması yasaklanmış, çok sayıda sloganın atılması da yine yasak kapsamına alınmıştı.

Yürüyüşün 2’nci gününde de polisin provokatif yaklaşımları devam ederken, yürüyüş boyunca polisin yakından görüntü alma provokasyonuna gençler slogan ve zafer işaretleri ile cevap verdi.

Gençler, Darmstadt Luisenplatz’a vardığında burada marş okudu. Okunan marşın ardından bir basın açıklaması da yapan gençler, açıklamadan sonra bir süre meydanda halaylar çekti.

Günün son programına katılmak için Darmstadt DKTM’ye geçecekken, durakta bekleyen gençlere Alman polisi saldırdı. Özellikle yürüyüş boyunca eylemcileri enerji ve katılımları ile coşturan gençleri gözetleyen Alman polisi, yürüyüş bittikten sonra bu gençleri gözaltına aldı.

Avukatlar ile görüşen tertip komitesi, ilerleyen saatlerde arkadaşlarının serbest bırakılacağını bildirdi. Daha sonra gençler Darmstadt DKTM’ne geçti ve burada Medya Savunma Alanlarında şehit düşen PKK gerillası Fırat Çiçek (Baran Kaya) için yapılan anmaya katılarak bugünkü programlarını sonlandırdı.