CPT önündeki eyleme polis saldırısı, en az 2 gözaltı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde Kürt gençlerinin başlattığı sivil itaatsizlik eylemine polis saldırdı, en az 2 genç gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Avrupa kurumlarının sessizliğini protesto eden Kürt gençleri, saat 11.00’e doğru Fransa'nın Strasbourg kentindeki CPT önünde sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

Binayı çevreleyen bariyerleri aşan gençler Kürt Halk Önderi’nin posterleri ve PKK bayrakları taşıyan gençler Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden sloganlar attı.

Eyleme ilişkin açıklama yapan gençler, “22 yıldır Önder Apo İmralı işkence sisteminde esir tutulmaktadır. Bu esaret tüm Kürt halkına biçilmek istenen bir esaret durumudur.  Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) İmralı’da yaşanan insanlık dışı muameleyi görmezden geliyor. Bu eylemle biz Kürt gençleri Avrupa’nın Önder Apo’ya yönelik bu kirli siyasetinden vazgeçmesi gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

Fransız polisi saat 13.40 sıralarında gençlere müdahale ederek, en az ikisini gözaltına aldı.

Gençler, biber gazı ve copla saldıran polislere “Bijî serok Apo” ve “Ciwan fedaiyên rêber Apo ne” sloganları ile karşılık verdi.  Bina dışında kalan gençler de sloganlarla, eyleme destek verdi.