Draguignan’da “Önder APO’ya özgürlük” yürüyüşü

TCŞ: “Bu katliamcı zihniyetten intikam alınana kadar ne rol ve misyon biçilmiş ise yerine getireceğiz. Bu yıl Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşması için her zaman ve her yerde kesintisiz eylemde olacağız.”

Fransa’nın Draguignan kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) çağrısıyla Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Akşam saatlerinde Kürdistanlıların halkın katılımı ile yapılan yürüyüş, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından başladı.

Yürüyüş boyunca Free Öcalan (Öcalan’a özgürlük) yazılı dev pankart ile Abdullah Öcalan’ın resimlerinin basılı olduğu flamalar taşındı.

Gençler yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Liberté Öcalan”, “A bas lé régime faşist a Turquie”, “Terörist Turquie” ve “Assasin Erdoğan” sloganları attı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün sonunda gençler adına bir açıklama yapıldı.

“Bu katliamcı zihniyetten intikam alınana kadar ne rol ve misyon biçilmiş ise yerine getireceğiz. Bu yıl Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşması için her zaman ve her yerde kesintisiz eylemde olacağız” denilen açıklamada, “tüm Kürdistan gençlerine ve halkına alanlara akma çağrısı yapıldı.