Dresden ve Wuppertal’da Ekim ayı şehitleri anıldı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında Ekim ayında şehit düşenler Almanya’nın Wuppertal ve Dresden şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan Deutsche-Kurdische Kultur e. V(Kürt Alman Kültür Derneği)nde Uta Kadın Meclisi öncülüğünde Ekim ayı şehitleri anıldı.

“Beritan Cudi şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm şehitleri anıyoruz” çağrısıyla yapılan anmada HPG Komuta Konseyi üyeliği ve YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı görevlerini üstlenen Delal Amed ( Hülya Eroğlu), 5 Ekim 2014'te Kobane Kuşatması'nda Irak ve Şam İslam Devleti'ne karşı savaşırken şehit olan YPJ komutanı Arin Mirqan, 23 Ekim 1997de Van-Çatak’ta şehadete ulaşan Alman devrimci Andrea Wolf(Ronahi) da anıldı. Anmaya programına çok sayıda yurtsever katıldı.

WUPPERTAL

Wuppertal’da da Viyan Kadı Meclisi öncülüğünde Ekim ayı şehitleri anması gerçekleştirildi. Çok sayıda yurtseverin katıldığı etkinlikte sinevizyon gösterisi yapıldı. Etkinlikte Aysel Doğan da bir konuşma yaparak Ekim ayı şehitlerinin Kürtler açısından önemini anlattı. Etkinlik sloganlarla sona erdi.