Düsseldorf’ta diriliş bayramı kutlaması

Diriliş bayramı, Düsseldorf’da büyük bir coşku ile kutlandı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla diriliş bayramı kutlandı. 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun gerçekleştirilmesiyle başlayan gecede, günün anlam ve önemi üzerine tertip komitesi adına açılış konuşması gerçekleştirildi.

Ardından söz alan KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever, şunları belirtti: “Özgür Kürt’ü bitirmeyi, teslimiyetçi ve ihanetçi Kürt’ü yaratmayı amaçlayan bu insanlık dışı saldırılara rağmen bizler Önder Apo'nun yarattığı ideolojiyi ve iradeyi özümseyerek, Önder Apo'ya ve Kürdistan'a özgürlüğü amaç edinerek dönemin ruhuna uygun bir şekilde "Dem Dema Azadiyê ye" hamlesine sahip çıkacağız. Bu anlamıyla dirilişin yıl dönümüyle beraber Medya Savunma Alanları'nda gerillanın muhteşem direnişini kutluyoruz.

Kuruluşundan bu yana her yıl, her mevsim partimize ömür biçen bütün hükümetler ve askeri kurmaylar, PKK'nin çevik iradesi karşısında kaybettiler ve tarihin çöp tenekelerine atıldılar. Bu ruh, bugün de özgür dağlarda ve mücadelenin sürdürüldüğü her yerde gerillaların direnişinde yaşatılmaktadır.” 

Konuşmalar ardından Lokman Dilwar, Rotînda, Nûarîn, Ömer Şerîfî ve Şiyar û Dijwar sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay tutuldu ve gece büyük coşkuya dönüştü.

Gecede sık sık “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan”, “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin” sloganları atıldı. Diriliş kutlaması geç saatlere kadar sürdü.