Frankfurt, Paris ve Bremen’de HDP’ye yönelik katliam kınandı

HDP İzmir İl Örgütü’ne yapılan silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi, Paris, Frankfurt ve Bremen kentlerinde kadınlar öncülüğünde düzenlenen eylemle kınandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yapılan silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesini ilişkin Almanya'nın Frankfurt ve Bremen ile Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen eylemle kınandı. 

FRANKFURT 

Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme, Frankfurt NCK, AGİF, ADHK, Women Defend Rojava (WDR) Atik, AKD, Haziran Kültür Evi ve çok sayıda kişi katıldı. 

Eylemde sık sık “Katil Erdogan”, “Kadın Katili Erdogan”, “Kirli ellerinizi HDP’den çekin” ve “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları atıldı. Poyraz şahsında devrim mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde, HDP’nin her yerde ve her koşulda sahiplenme vurgusu yapıldı. 

Eylem, Zora Genç Kadın Örgütü adına yapılan kısa açıklamanın ardından son buldu. 

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentinde Avrupa Kadın Dayanışması, "Bir gün daha beklemeden herkesi HDP'yi sahiplenmeye çağırıyoruz" şiarıyla HDP İl Örgütü’ne karşı geliştirilen katliamı düzenlediği eylemle kınadı.

Bremen Eyaleti Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, "Failler belli, Soylu, Erdoğan, Bahçeli, Şer odağıdır” pankartını taşıdı. Eylemde yapılan konuşmada, katliama karşı kamuoyuna tepkisiz ve duyarsız kalmama çağrısı yaparak, Alman devletinden AKP/MHP şer ortaklığına verdiği desteğini de sonlandırılmasını istedi. 

Açıklamanın devamında ise “Geçtiğimiz günlerde Almanya Dışişleri Bakanlığı HDP'nin kapatılması için AYM'ye yapılan başvurunun ardından yaptığı açıklama vahimdi. Alman hükümeti her AKP/MHP diktatör rejiminin sırtını sıvazladığında Kürdün çocukları bunun bedelini ödüyor” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bekleyişini sürdüren kitleye faşist bir grup saldırdı. İki eylemci aldığı darbeler sonu yaralanırken, polisin müdahalesi sonucu saldırı durduruldu. 

Eylemcilerin Parlamento önündeki bekleyişini sürdürüyor. 

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de HDP İzmir İl çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

Strasbourg St. Denis Kemer önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları devrim şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Demokrasi güçlerinin de destek verdiği eylemde sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları attı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclis Eşbaşkanı Azad Doğan yaptığı açıklamada “Bu cinayet faşist Türk devletinin, eli kanlı, ırkçı AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanı yüzünü Türkiye haklarına ve diktatör Erdoğan’a desteğini esirgemeyen NATO ve Avrupa’ya bir kez daha göstermiştir.

Bizleri öldürerek bitiremezler, bir gider bin geliriz. Öfkemiz hiç dinmeyecektir ve Devrim şehitlerine sözümüzdür mücadelemizi en kararlı şekilde devam edeceğiz” dedi.

ACTİT temsilcisi Kemal Karanfil de konuşmasında “Deniz Poyraz’ın katilleri biliyoruz, bu katillerin hesabını ortak vereceğimiz mücadele ile vereceğiz” diye konuştu. Eylem sloganlarla sona erdi.