Fransa’da sınırdışı tehdidi altındaki Kürt mülteci için kampanya

Fransa’nın tutuklanan bir Kürt mülteci sınırdışı tehdidi altında bulunuyor. Eğitim görevlileri dört çocuk babası Delibaş Arat için imza kampanyası başlattı.

Delibaş Arat, 26 Nisan’dan bu yana Marsilya’da "oturum izni" olmadığı gerekçesiyle tutuklu bulunuyor. 

Dört çocuk babası Arat’ın serbest bırakılması ve kendisine oturum izni verilmesi için çok sayıda öğretmen imza kampanyası başlattı.

Bouches du Rhône Valiliği’ne hitaben yazılan metinde “Biz öğretmenler, eğitim asistanları, sosyal hizmet görevlileri... Vallons des Pins kolejinde Lorin ve Delila'nın babası sayın Arat'ın tutuklandığını öğrendik” denildi.

Her iki kız çocuğunun anaokul ve ilkokulda iki kardeşlerinin de olduğunu belirten imzacılar, dört çocuğun da iyi eğitim aldıkları, arkadaşlarının olduğu ve sınıflara iyi entegre odluklarını kaydetti.

Kampanya metninde, şunlar ifade edildi: “Lorin ve Delila, tüm topluluğun desteği sayesinde çalışıyor ve zorlukların üstesinden geliyor. Onlar bizim öğrencilerimiz, onları kaybetmeyi ya da ahlaki olarak çöküşlerini ya da aileleri ayrılırsa güvencesizliğe dönmelerini görmeyi reddediyoruz.

Son olayların göçmenleri karşılama ve karşılıklı yardım ihtiyacını hissettirdiği bir zamanda, idari kararların bu dört çocuğun duygusal güvenliğini etkilememesini istiyoruz.

Okul kariyerlerine devam edebilmeleri için babaları ile birlikte olmalarına izin vermenizi rica ediyoruz.

Bize emanet edilen öğretim görevini tamamlamamıza izin vermenizi istiyoruz,

Bay ve bayan Arat'a oturma izni vermenizi rica ederiz.

Vallons des Pins koleji öğretim ekibi”