Gençlerden tecride karşı direniş çağrısı

Cenevre tren istasyonunda eylem yapan gençler, “Gün, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı gündür, gerillanın direnişini sahiplenme günüdür” diyerek gençlere direniş çağrısında bulundu.

Avrupa’daki gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in (TekoJIN Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan sistematik ve ağırlaştırılmış tecride karşı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamındaki  eylemlilikleri sürüyor.

Akşam saatlerinde İsviçre’nin Cenevre Tren Merkezi İstasyonu önünde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamaları ve PKK bayrakları taşıyan gençler, istasyon içinde “Libere Öcalan” ve“Bijî Serok APO” sloganları attı.

Yaklaşık bir saat süren eylemde bir açıklama yapıldı.

Kürt Halk Önderi’ne uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı “Sabrımız kalmadı” diyen gençler, “Ya Önder Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşacak ya da her yer bizim için direniş alanı olacak. Bu kirli politikanın destekçisi olan NATO ülkelerini her yerde teşhir edeceğiz. Faşist TC’yi ve onun destekçilerini yenilgiye uğratana kadar her yerde eylemsellik içinde olacağız” dedi.

Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerine seslenen gençlik hareketleri, “Avrupa gençliği ayaklanmalıdır. Alanlarda yerini almalıdır. Gün, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı gündür. Gerillanın direnişini sahiplenme günüdür. Kaybedeceğimiz bir şey yok, her yerde alanlara çıkılmalıdır. Ne uğruna ve ne bedeller neticesinde olursa olsun direniş çağrısında bulunuyoruz.”

Gençler, açıklama ardından eylemlerini sonlandırdı.