Hapishanelerdeki vahşete karşı Den Haag’da eylem

Hollanda Parlamentosu önünde yapılan eylemde, hapishanelerde yüzlerce hasta tutsağın ölüme terkedildiği, bununla kalmayarak zulüm uygulandığı belirtilerek, bu vahşete karşı harekete geçilmesi istendi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk zindanlarında katledilen tutsaklar için eylem yapıldı.

Hollanda Parlamentosu önünde yapılan eylemde hapishanelerdeki vahşete karşı derhal hareket geçilmesi talep edildi.

Eylemde bildiri okunurken Hıristiyan aleminin Noel bayramı kutlandı. Ancak bu günlerde Kürtlere yönelik zulüm devam ettiği için, bayram günü de olsa eylem yapmak durumunda kaldıkları belirtildi. Kürdistan coğrafyasında bayramların kutlanamadığı, Kürt halkının sürekli saldırı altında olduğu vurguladı.

Bildiride “Avrupa devletleri, ABD ve Rusya gibi uluslararası güçlerin gözü önünde, hatta onların onayı ve desteği ile Kürtler soykırıma uğratılıyor” denildi.

Kürt halkının katledilmesinde NATO’nun rolüne dikkat çekilen açıklamada; “2020'den bu yana hapishanelerde 104 kişi öldürüldü. AB, Türkiye NATO üyesi olduğu için gözlerini kapatıyor. Türk hapishanelerinde binlerce Abdulrezak ve Garibe var. Türkiye hepsini öldürmek istiyor. Bu insanlar daha iyi bir dünya için çalıştılar ve desteğimizi hak ediyorlar. Avrupa Türkiye'yi finanse etmeyi bıraksın, Türkiye ile silah ticareti yapmayı bıraksın” ifadelerine yer verildi.