Heilbronn ve Hannover'de Ekim Şehitleri anıldı

Anma etkinliklerinde Ekim Şehitleri’nin her birinin şehadetleri ile devrimin önünü açtığı belirtilerek, her birinin birer özgürlük abidesi olduğu vurgulandı.

Almanya’nın Heilbronn ile Hannover kentlerinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) organizesiyle ekim ayında şehit düşenler anısına anma etkinlikleri yapıldı.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde TJK-E organizesiyle Heilbronn kürt toplum merkezinde Ekim  Şehitleri anısına bir toplantı yapıldı.

Toplantıya 5 Ekim’de kimyasal silahlarla şehit düşen Amara Cûdî'nin ailesi ve ŞehitaAileleri ile onlarca Kürdistanlı katıldı.

Anma, yapılan saygı duruşu ardından TJA-E aktivisti Dilpak Amed’in konuşmasıyla başladı. Ekim ayı şehitleri şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anan Dilpak Amara şunları belirtti: “Özgürlük mücadelemiz şehitler mücadelesidir. Ekim ayında başta Bêrîtan arkadaş olmak üzere toprağa düşen tüm şehitlerimizin her biri birer abidesidir. Her birinin birer mücadele hikayesi vardır. Hepsinin de tek bir amacı vardır; özgür bir vatana, özgür bir kimliğe sahip olmak. Önder Öcalan’ın başlattığı özgürlük mücadelesi içerisinde sadece Kürtler değil birçok halktan bu mücadelede şehitler kervanına katılmıştır. Ekim ayı şehitleri dendiğinde Ivana Hoffmann, Andrea Wolf ve ismini sayamadığımız onlarca enteryonalist kadın şehitleri aklımıza geliyor. Şehitlerimizin mücadelesi Amara Cûdî ve arkadaşları da faşist Türk devletinin kimyasal silahları ile şehitler kervanına katılmıştır. Şehitlerimizi sahiplenmek uğurda yürüdükleri mücadeleyi güçlendirmekle olur.”

Anmada Amara Cûdî’nin kardeşi Nuşin Ramadan da kısa bir konuşma yaparak, “Bütün şehitlerimiz bizim için bir onurdur. Bu onura sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Amara Cûdî’nin ailesi olarak sonsuza dek mücadelesine sahip çıkarak bağlı kalacağız” dedi.

Anma yapılan konuşmalar ardından Ekim ayı şehitleri anısına yapılan sinevizyon gösterimi ardından “Şehîd namirin” sloganı ve alkışlarla sona erdi.

HANNOVER

Almanya'nın Hannover kentinde de Ekim Şehitleri anması, TJK-E öncülüğünde Korn'da gerçekleştirildi.
Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada sinevizyon gösterimi ve konuşmalar yapıldı.
Kadın hareketi adına konuşan Jînda Deniz, “Her bir şehidin anlamı büyük ve PKK tarihinde çok büyük bir yer edinmiştir. Özellikle bazı şehitlerimiz, zor dönemlerdeki şehadetleri ile bu devrimin önünü açmıştır ve bizlere öncü olmuşlardır“ diye konuştu.
Anmada ayrıca KOMAW, Ronahi Kadın Meclisi ve NAV-DEM Hannover temsilcileri de birer konuşma yaptı.