KCÊ-E'den Şengal'i sahiplenme çağrısı

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, Irak ordusunun Şengal’in Sinûne ilçesinde yaptığı saldırıyı kınayarak, tüm Kürtleri ve dostlarını ayağa kalkmaya çağırdı.

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu (KCÊ-E) son zamanlarda Şengal’e yönelik yapılan saldırılara karşı bir açıklama yayımladı.
Koordinasyon Irak ordusu askerlerinin Şengal’in Sinûne ilçesinde halkı taradığını belirterek, Nesrîn Hesen’in içinde olduğu 2 Şengalli gencin yaralandığını ifade etti.

'DAİŞ ZİHNİYETİNİN DEVAMI'

Koordinasyon bu saldırıların DAİŞ zihniyetinin devamı olduğunu belirterek, “Bayram ve halkımızın oruç zamanlarında bu tür saldırılar meydana gelmektedir. Bu  da Türk devleti, Bağdat yönetimi ve KDP’nin karakter ve amaçlarını göz önüne sermektedir. Bu saldırı kesinlikle Êzidiyatî inancına karşı yapılan düşmanca bir saldırıdır. Nasıl ku DAİŞ hedefine ulaşamadı, DAİŞ’in ortağı Türk devleti de hedefine ulaşamayacak”dedi.
Açıklamada Irak devlet ve Kürdistan bölge yönetiminin sessizliği hatırlatılarak, sessizliğin Türk devletinin alçakça saldırılarının onaylanması anlamına geldiği ifade edildi.
Koordinasyon Êzidî toplumun büyük bir tehdit ve saldırı altında olduğunu belirterek, “Buna karşı Êzidî topluluğumuz başta olmak üzere Kürt halkı, dost ve yoldaşlarımız ayağa kalkmalı” denildi.