KCDK-E Êzi Bayramı’nı kutladı

Êzidî Kürtlerin Êzi Bayramı’nı kutlayan KCDK-E, bayram vesilesiyle tüm Êzidî kurum, inanç ve kanaat önderlerini Şengal’in statüsünü ve inşasını gerçekleştirmek üzere sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Cejna Êzi Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

“Êzi Bayramı’nın Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistanlılara barış, statü ve özgürlük getirmesini diliyoruz” diyen KCDK-E, şu mesajları verdi:

 “Ortadoğu coğrafyasının en eski ve kadim inanç ve kültürü olan Êzidîlik, tarih boyunca sürgün ve katliamlara uğramıştır. Günümüzde de Êzidî Kürtlerin inançları ulusal ve kültürel varlıklarına karşı tehditler sürmeye devam etmektedir. DAİŞ zihniyetli AKP-MHP faşizmi, Êzidî halkımızın bu kutsal ayında katliam saldırılarını sürdürmektedir.

Tüm Kürdistan’ın diğer parçaları gibi Şengal de ırkçı Türk devleti ve DAİŞ şefi Erdoğan tarafından katliam ve soykırımlarla tehdit edilmekte ve saldırılara uğramaktadır. Şengal Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in alçakça katledilmesi ve Şengal meclis binasının bombalanması, bu katliam tehditleri, durumun yakıcılığını göstermeye yeter. Onca katliam yaşamış Êzidî halkımızın yeni katliamlara uğramamasını, kendi inançsal, kültürel ve ulusal birliği ve örgütlülüğü ile Êzidxan’ın statüsünün tanınmasını ve inşasını sağlayarak engelleyebiliriz.

Bu bayram vesilesiyle tüm Êzidî kurumları, inanç ve kanaat önderleri birlik ve örgütlülük için sorumluluk üstlenerek, Êzidîlerin birliğini sağlayarak Şengal’in statüsünü ve inşasını gerçekleştirmek için her yerde Şengal’i sahiplenerek direnişini yükseltmelidir.

KCDK-E olarak Êzidî halkımızın Cejna Êzî bayramını kutluyor, Bu bayramın Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistanlılara barış, statü ve özgürlük getirmesini diliyoruz.”