KCDK-E: Türk devletinin vahşetini teşhir edelim

Soykırımcı Türk devletinin Rojava’da kadın, yaşlı, çocuk demeden halkı katletme hedefiyle saldırdığını belirten KCDK-E, “Avrupa’da yaşayan halkımızı duyarlı olmaya, Türk devletinin vahşetini Avrupa kamuoyunda gündem yaparak teşhir etmeye çağırdı.

Türk devleti bugün Kobanê şehir merkezi dahil Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok yerini bombaladı. İşgalci Türk devletinin Kobanê’ye saldırı ve katliam politikaları devam ettiğine dikkat çeken Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), duyarlılık çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Soykırımcı Türk devleti Kürt düşmanı saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Kadın, yaşlı, çocuk demeden Kürdistanlıları katletme hedefli saldırıyor. Bu sabah Kobanê’ye dönük gerçekleştirilen bombardımanda 12 yaşında Ebid Mihemed Heci katledildi ve 3 kişi de yaralandı. Saldırı Kobanê hedeflenmiş ve sınır bölgesindeki birçok sivil yerleşim merkezi ciddi bir katliam tehlikesi ile karşı karşıyadır.

 

İşgal saldırılarının soykırım hedefiyle daha da artacağı ortadadır. Son aylarda onlarca sivil yerleşim merkezine benzer saldırılar gerçekleşmiş ve bu saldırılarda siviller katledilmiştir.

 

Ağır silahlarla gerçekleştirilen işgal saldırılarında binlerce insanimizin hayati tehlikesi göz önüne alınarak bu katliam saldırılarına karşı halkımızı duyarlı olmaya, Türk devletinin vahşetini Avrupa kamuoyunda gündem yaparak teşhir etmeye çağırıyoruz.

 

KCDK-E olarak halkımızı Rojava’ya dönük bu soykırımcı ve sivilleri hedefleyen saldırılara karşı demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz.”