Köln'de coşkulu kutlama

Köln’de diriliş bayramı gururla, coşkuyla kutlandı. Etkinlikte, “PKK yeni bir Kürdistan yarattı. PKK tarihinde 'Yapamam' yoktu. 'Gücüm az' yoktu. Halkımızın sigortası PKK'dir. Halkımızın sigortası PKK'dir” denildi.

Diriliş bayramı, Almanya'nın Köln kentinde coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Öğleden sonra başlayan kutlama yaklaşık beş saat sürdü.

Eurosaal düğün salonunda yapılan kutlamaya Köln, Bonn, Düren, Aachen, Leverkusen, Bergheim ve Koblenz kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Kutlamada sanatçılar Beser Şahin, Seyda Perinçek, Serhado ve Hêvîdar Efrîn sahne aldı. Kürdistanlılar gece boyunca sanatçılara halaylarıyla eşlik ederken, şarkıları da birlikte söylediler.

Baştan sona coşkunun ve halayların azalmadığı kutlamada, Beser Şahin'e müzisyen Yasin Boyraz eşlik etti. Yeni ve eski eserlerinden bir repertuarla sahne alan Beser Şahin, Kürdistanlıların beğenisini topladı. Sanatçı, "Çiyayê Me Cenge” isimli yeni bir şarkısını da ilk kez bu gecede okudu.

Gecede Kürdistan Özgürlük Hareketi adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada şu ifadeler kullanıldı: “PKK yeni bir Kürdistan yarattı. PKK tarihinde 'Yapamam' yoktu. 'Gücüm az' yoktu. Halkımızın sigortası PKK'dir. PKK bugün Kandil'de. PKK bugün Reqa'da. PKK bugün Kürdistan'ın dört bir yanındadır. PKK özgür insandır. PKK direnişçidir. Hiç olanağımızın olmadığı koşullarda mücadeleyi başlattık. Bugün düşmandan daha zenginiz. Televizyonlarımız, gazetelerimiz, paramız var.  43. yıl sizlere kutlu olsun. Bijî Serok Apo, Bijî Kurd û Kurdistan. Şehîd Namirin.”

Geceye Seyda Perinçek'in sahnesi damgasını vurdu. Şehitler üzerine olan eserlerini seslendiren sanatçıya Kürdistanlılar topluca eşlik etti. Seyda Perinçek, şehitler ve şehit anneleri üzerine de bir konuşma yaptı.

Gecede sahne alan diğer bir sanatçı da Serhado oldu. İsveç'ten bugünkü kutlama için gelen rap sanatçısı PKK, Rêber Öcalan ve Kürtçe dili üzerine olan eserlerini okudu.

Özellikle kadınların ulusal elbiselerle katıldığı kutlamada yemek, el işi ve kitap standları da açıldı. Meyman Yayınevi'nin standı büyük ilgi büyüktü. Kürdistanlılar, Kürtçenin Kurmancî ve Soranî lehçeleri ve Türkçe dillerinde olan kitaplardan özellikle gerilla anıları, kadın tarihi ve Kürdistan üzerine olan araştırmalara ilgi gösterdi.