KON-MED’den Halil Şen'in cenaze törenine katılım çağrısı

KON-MED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehit düşen Kürt yurtseveri Halil Şen için düzenlenecek cenaze törenine katılım çağrısında bulundu.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Almanya'nın Dresden kentinde 15 Şubat Uluslararası Komplo'yu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Kürt yurtseveri Halil Şen'in cenaze törenine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kürt Özgürlük Mücadelesine bağlı olan Halil Şen'in ailesinden 2 kardeşinin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Diğer bir kardeşi de mücadele içerisindedir. Barış Anneleri çalışmasında olan Sîtê Ana olarak bilinen şehit Halil Şen’in 85 yaşındaki annesi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de tutuklandı. Türk devletinin baskılarından dolayı Halil Şen arkadaşımız, 1996 yılında Almanya'ya göç etmek zorunda kalmıştır.

Almanya’ya geldiği günden yaşamına son verdiği güne kadar Kürt halkının özgürlüğü için hiç durmadan çalışmalarda bulundu. Çalışmalarından dolayı 3 buçuk yılını Almanya cezaevlerinde geçirdi. Avrupa’daki çeşitli dönemlerde siyasi nedenlerden dolayı bedenlerini ateşe veren yurtsever Kürtlerin çoğunun Almanya’da olmasının açık bir nedeni vardır. Türkiye'nin Kürtlere karşı sürdürdüğü amansız savaşta verdiği orantısız silah yardımı, ekonomik, siyasi destek ve Almanya’nın Kürtler üzerindeki haksız, adaletsiz ve hukuksuz politikasına karşı kendini yakan 'Halil Şen’in ateşi, bir isyan ateşidir.'

KON-MED olarak, Almanya Hükümetinin artık Türkiye’ye verdiği desteği durdurması ve Kürtler üzerindeki negatif politikasını gözden geçirip, Kürt sorununun politik çözümünde aktif rol üstlenmesini bekliyoruz. Bu temelde, özellikle Kuzey ve Doğu Almanya’daki Kürdistanlıları ve dostlarımızı Halil Şen arkadaşımızın cenaze törenine katılarak, omuzlarımızdan göğe doğru ülkemize uğrama çağrısında bulunuyoruz."

Halil Şen'in cenaze töreninin yapılacağı yer: Oschatzer Str. 26, 01127 Dresden

Saat: 14:00