KON-MED’den saldırılara karşı alanlara çıkma çağrısı

KON-MED, işgalci Türk devletinin, Medya Savunma Alanları, Şengal ve Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampına yönelik düzenlediği saldırılara karşı alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya’daki Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), bugün Almanya’nın belli merkezlerinde eylemler organize edilerek, saldırılara tepki gösterilesi gerektiğini belirtti.

KON-MED şunları belirtti: “Federasyonlarımızın; bugün Almanya’nın belli merkezlerinde halkımızın öfkesini örgütlü bir şekilde organize ederek, tüm yapımızın, bütün meclis üyeleri halkımızın tamamına ulaşarak, eyleme katmayı esas alarak, güçlü bir ses çıkarmak için, dost, sol, sosyalist, inanç kurumları; Alevî dergahları, cami, Êzîdî Evleri’nin tüm üyeleri, Ermeni, Süryani-Keldani tüm inançların katılacağı ortak güçlü yürüyüşler düzenlemelidir.

KON-MED olarak, başta tüm meclis üyelerimiz, tüm inanç kurumlarının üyeleri, Kürdistan halkının tamamı olmak üzere, tüm inançlara mensup halkları, demokrat, muhalif herkesi eylemlere katılarak ayağa kalkmalıdır. Bu eylemler bugün saat 17.00’de eşzamanlı Almanya’nın belli merkezlerinde güçlü yürüyüş ve mitingler düzenlenecektir.

Her türlü teknolojik savaş araçlarıyla sürdürülen bu imha ve soykırım saldırılarına karşı, halkımızı birlik olmaya, katliamcı TC devletinden hesap sormak için duyarlı olmaya, yeryüzünde Kürdün en büyük düşmanı işgalci, faşist TC devletinin saldırılarına karşı, Kürt halkı da vatanını, toprağını, onurunu, şerefini, varlığını savunmanın ve sahiplenmenin gereği olarak, isyan edip topyekün serhildana kalkarak, güçlü katılmaya çağırıyoruz.”