Kürt Siyasetçi Salih K.'nin duruşması görüldü

Kürt Siyasetçi Salih K.'nin Stuttgart'taki duruşması görüldü.

Stuttgart Eyalet Mahkemesi'nde yargılanan Kürt Siyasetçi Salih K.’nin, 14. duruşması görüldü.

Tanık koruma programında olan, Kürt siyasetçiler aleyhinde ifade veren Rıdvan Ö., duruşmaya yüksek güvenlikli önlemler altında getirildi. Hakkari’de Çukurca Çıla köyü doğumlu olan Rıdvan Ö., ailesinin Türk devleti tarafından baskıya uğradığı için sürekli sürgün edildiklerini ve kendilerine koruculuğun dayatıldığını belirtti. 2007 yılının 8. ayına kadar dağda kaldığını belirten Rıdvan Ö., eski eşi ile Irak’a geçtiğini söyledi. Rıdvan Ö., Kürt medyasını da terörize etme amacıyla bazı iddialarda bulundu.

ÇELİŞKİLİ İFADELERLE KÜRTLERİ HEDEF ALDI

Rıdvan Ö.’nün çelişkili ifadeleri mahkeme başkanı ve savcı tarafından birkaç defa soru yöneltilmesine neden oldu. İfadelerinde, Kürt dernekleri ve bu derneklere giden Kürt yurtseverleri hedef aldı.

Duruşmada, Rıdvan Ö. ve Salih K. arasında geçen telefon görüşmesi dinletildi.

Rıdvan Ö., iltica dairesine verdiği ifadeleri kendisine soran, Av. Anna Busch’un sorularına sürekli "ben böyle söylemedim" diye yanıt verdi.

Rıdvan Ö., örgütün kendine yardım ettiğini söylemişti ancak iltica dairesine verdiği ifadede, kendisine kilisenin yardım ettiğini ve kendilerine kilisedeki ailelerin para verdiğini söyledi.

Duruşma 15 Temmuz’a ertelendi.