Malmö ve Göteborg’da eylem: İsveç’in Türk devletiyle ittifakına hayır!

Çok sayıda organizasyonun gerçekleştirdiği eylemlerde İsveç’in NATO üyeliği kapsamında Türk devletiyle ittifak yapma olasılığına tepki gösterildi; “Erdoğan Rojava'ya bir daha saldırırsa burada Türk devletiyle çalışan şirketlere yine saldıracağız" denildi.

İsveç’in Göteborg ve Malmö kentlerinde Türk devletinin Kürdistan’a işgal saldırıları Sol Parti, Komünist Parti, Rojava Komitesi, Allt Åt Alla feminist örgütü öncülüğünde protesto edildi.

“Erdoğan diktatörlüğüne hayır” temalı düzenlenen mitingde organizasyonlar adına konuşmalar yapıldı.

Sol Partiden Süryani halkından İsveç Parlamentosu Milletvekili Tony Hadaou, Rojava Komitesi’nden de Niklas konuştu.  

Konuşmalarda, “Halkların özgürlüğü için mücadele eden PKK, YPG, YPJ terörist değildir, onlar bize alternatif yaşam umudu oldu. Terörist olan, 10 binlerce insanı hem kendi ülkesinde hem sınırları dışında katleden Erdoğan ve Türk devletidir. Terörist olan, binlerce köyü yakan milyonları işkenceden geçiren, bodrumlarda yüzlerce genci yakan, Kürt dilini yasaklayan, özgürlük gerillası PKK gerillalarına karşı kimyasal silahlarla savaşan ve Avrupa halklarını katletmek için DAİŞ çetelerine bombaları gönderen Erdoğan ve onun devletidir” denildi.

KÜRTLERİN YANINDAYIZ, PKK’NİN YANINDAYIZ

Aynı organizatörler tarafından bir eylem de Malmö’de gerçekleştirildi. Burada “Erdoğan’a hayır” ve “PKK listeden çıkarılsın” sloganları atıldı. Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği karşılığında silah ihracatı yapılmasını istediğini belirten konuşmacılar, “Şimdi Erdoğan’ı yatıştırmak istiyorlar. Türkiye ile ittifaka girmek sadece yüksek bir savaş riski anlamına gelir. Biz buna karşı Kürtlerin yanında, PKK’nin yanında olacağız. PKK terör örgütü listesinden çıkarılsın” dedi.

Bir başka konuşmacı ise şunları belirtti: “Burada yaptıklarımız Ankara'daki despotun zoruna gidiyor. Erdoğan bizim eylemlerimize kızıyor. İfade özgürlüğümüz, bayraklarımız ve fikirlerimiz NATO'ya girmek için talep ettiği bedelse, hayalini kurmaya devam edebilir, asla teslim olmayacağız. Rojava'ya bir daha saldırırsa burada Türk devletiyle çalışan şirketlere yine saldıracağız.