Münih emniyet müdürü Türk milliyetçilerle kol kola

Almanya’nın Münih kentinin emniyet müdürü Hubertus Andrä, AKP-MHP yanlısı Türk kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği ortaya çıktı.

Almanya’da Kürtler ve Alman aktivistlere yönelik kriminalize siyasetinin sıkı yürütüldüğü kentlerin başında gelen Münih’te sağcı-muhafazakar yönetiminin Türk hayranlığı bir kez daha belgelendi.  Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä’nın dün kentte bulunan Goethe Hotel’de AKP-MHP yanlısı kuruluşların temsilcileriyle buluştu.

Emniyet müdürünün Türk milliyetçilerle buluşması öncesi otelin girişine Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile Türk bayrağının asılması dikkat çekti. Toplantıya Münih ile Bavyera Eyaleti’nde faaliyetlerde bulunan Türk milliyetçisi kuruluşların başkanları ile yöneticileri katıldı.

Toplantıya katılanlardan isimlerden biri olan Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu (TÜDEK) Başkanı Mahir Zeytinoğlu’nun emniyet müdürü Andrä’nın yanında oturması dikkat çekti. TÜDEK AKP-MHP rejiminin destekçilerinden biri. Toplantıda ise emniyet müdürü Andrä’nın Türk polisi ve Türk Büyükelçiliği ile yaptıkları işbirliğini anlattığı öğrenildi.

MÜNİH POLİSİ KÜRT KARŞITLIĞIYLA BİLİNİYOR

Almanya’da ‘polis devleti’ olmaya yolunda ilerleyen Bavyera Eyaleti’nin başkenti Münih kenti, YPG/YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını gerekçe Kürt özgürlük mücadelesiyle dayanışma içinde bulunan aktivistlere yönelik kriminalize etme siyasetiyle dikkat çekiyor.

Münih Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis birimleri özellikle son iki yılda YPG/YPJ bayraklarını gösterilerde açan veya sosyal medya hesaplarında paylaşanların evlerine baskınlar düzenliyor. Kentte polis ve savcıların aktivistlere yönelik açtığı soruşturmaların çoğu yerel mahkeme tarafından ise para cezalarına dönüşüyor.