Oslo’da işgal protesto edildi ve 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü kutlandı

Norveç’in başkenti Oslo’da Defend Kurdistan’ın çağrısı ile düzenlenen bir eylem ile 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü kutlandı ve Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Oslo’da Demokratik Kürt Toplumu, Kürt Kadın Ağından (Kurdisk Kvinnenettverk) ve UngKurd gençliğinin organize ettiği mitinge Oslo ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katılarak, “Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı sessiz kalmayacağız” mesajı verildi.

Mitingde Defend Kurdistan heyeti üyesi ve Kürt Kadın Ağı adına bir konuşma yapan kadın aktivist Lida Weerts, "Bugün Türkiye'nin Kürtlere yönelik saldırganlığını ve Kürdistan'ın Türk işgalini protesto etmek için bir aradayız. Kürdistan'ın her yerinde ve Avrupa'da Kürt kadın hareketi büyüyor, ancak Türkiye onları durdurmak için her şeyi yapıyor. Yakın bir zaman önce burada bir Kürt aktivist Deniz Poyraz'ın bir Türk ırkçı tarafından vurulması nedeniyle ayakta duruyorduk” dedi.

Herkese daha iyi örgütlenme, barış ve demokrasi için Kürt özgürlük mücadelesinin olması çağrısı da yapan Weerts, “Birbirinizi motive edin” dedi.

15 AĞUSTOS KONULU SEMİNER

Mitingden sonra halk Oslo Demokratik Kürt Toplumu merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü vesilesiyle bir seminer verdi.

Seminerde Kürt siyasetçi ve yazar Celalettin Delibaş 15 Ağustos direniş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.