Paris Katliamı etkinlik komitesi Paris'te toplandı

Eylem hazırlıklarını son kez gözden geçiren komite, Paris Katliamı’nın 8’inci yılında tüm anma ve protesto etkinlikleri “Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur” şiarıyla gerçekleştirecek.

Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ile Fransa Kürdistan Demokratik Toplumu-CDK-F öncülüğünde 9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katlediliş yıldönümü dolayısıyla Ocak ayında yapılacak eylem, anma ve mitingler için son hazırlıkları görüşmek üzere toplandı.

8 Ocak’ta Paris’te gerçekleşecek olan büyük yürüyüş ve mitingin yanı sıra 5 Ocak Çarşamba saat 12.00’de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne yürüyüş ve 9 Ocak Pazar günü yine Enformasyon Bürosu önünde gerçekleşecek anma etkinliklerinin son hazırlıklarının görüşüldüğü toplantıda, TJK-F, CDK-F, Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) ve Ile De France’da bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin eşbaşkanları hazır bulundu.

Bu yıl salgın nedeniyle Paris’te yapılacak yürüyüş, sadece Ile De France bölgesinde yaşayan Kürdistanlılar ve dost kurumların katılımı ile gerçekleşecek.

Bu nedenle eylemin en geniş duyurusu ve katılımın örgütlenmesi konusunda tüm Kürdistani kurumların kendi bünyelerinde komiteler oluşturduğu, halkın eylem ve yapılacak anma etkinlikleri için bilgilendirildiği belirtildi.

‘ADALET KARANLIKTA KALDIKÇA FRANSA SUÇLUDUR’

Bu yıl “Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur” şiarıyla gerçekleştirilecek eyleme çok sayıda dost Fransız kadın kurumu  ve siyasi partinin de katılım sağlayacağı belirtilen toplantıda, halkı bilgilendirmek için afiş, el ilanı, sticker çalışmalarının son iki hafta içerisinde hız kazandığı ifade edildi.

Paris ve tüm banliyölerinde yaklaşık 10 bin adet çağrının şu ana kadar dağıtıldığı ifade edilirken, Paris merkez, Drancy ve Villiers-le-Bel banliyölerinde 2 Ocak’tan itibaren eylemin çağrısını içeren stickerlerin en yaygın bir şekilde yapılacağı ifade edildi.

8 Ocak yürüyüşü ve bir hafta boyunca yapılacak tüm etkinlikleri en ince detayına kadar planlayan hazırlık komitesi, halka bir kez daha çağrısını yinelerken, “adalet ve hakikati, bu halkın iradesi ve şehitlerine sahip çıkışı ortaya koyacaktır” dedi.