Paris’te gençlerin uzun yürüyüşü: Bu daha başlangıç!

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt gençlik hareketlerinin başlattığı üç günlük uzun yürüyüşün son gününde “Bu daha başlangıç” mesajı verildi.

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar (Jinên Ciwan ên Tekoşer-TekoJIN) tarafından “Em Hemû Şervanên Azadiyê ne, Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla 13-15 Aralık tarihleri arasında planlanan yürüyüşün son günü, coşkuyla başladı.

Sabahın erken saatlerinde Cigerxwîn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde toplanmaya başlayan gençler, daha sonra Villeneuve-Saint-Georges Belediye’sine doğru yola çıktı.

Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından  bu kez Grigny’ye doğru yürüyüş başladı.

“Em Hemû Şervanên Azadiyê ne, Werin Cenga Azadiyê” yazılı pankartlarla yapılan eylem sırasında konuşan TCŞ’li Çekdar Serhed, bu yürüyüşün henüz “başlangıç” olduğunu belirterek, “Bugünün final günü olması bu yürüyüşün biteceği anlamına gelmiyor. Bu yürüyüşümüz her zamankinden daha fazla ve görkemli bir şekilde sürecek” dedi.

Serhed, “Bu yürüyüşün amacı Önder Öcalan’ın fiziki tutsaklığı ve Medya Savunma Alanlarında yaşanan saldırılara karşı bir cevaptır. Bu nedenle her finalimiz yeni bir başlangıçtır. Önder Öcalan özgürleşene, Kürdistan özgürleşene kadar bu mücadele hep sürecek” diye ekledi.