Rusya’nın 3 kentinde uluslararası komplo kınadı

Rusya'nın Stavropol, Tambov ve Îvanovo kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komplonun 22’inci yıldönümü düzenlenen eylemlerle kınadı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı 1999 yılında geliştirilen uluslararası komplonun yıldönümü Rusya'nın Stavropol bölgesinde kınandı. Bu gölgede yaşanan Kürtlerin organize ettiği eylemde, uluslararası komplocu güçlerinin amaçlarına ulaşamadıklarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği Demokratik Modernite projesiyle komployu boşa çıkardığı ifade edildi.  

TÜRT DEVLETİ BAŞARISIZ OLDU’

Gençler adına konuşan Kürt Otonomisinin gençlik komitesi üyesi Renas Bazuyev, Kürt halkının mücadelesinin dünyanın tüm ezilmiş kesimleri için bir umut kaynağı olduğunu dile getirdi. Bazuyev, “Kapitalist Modernite güçlerinin maşası olan faşist Türk devleti tüm saldırılarına rağmen HPG gerillalarına karşı başarısız oldu. Bunun en son örneği ise kaç gün önce Medya Savunma Alanları ve Gare bölgesine karşı gerçekleştirilmek istenen ama darbe yiyen Türk ordusunun geri çekilmek zorunda kaldığını görüyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan önderliğindeki Kürt hareketi, Kürt halkının düşmanlarına karşı başarı elde etti” dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı adasında 22 yıldır ağırlaştırılmış tecrit koşularında esir düşürülmesine rağmen geliştirdiği Demokratik Modernite projesi sayesinde Kürt halkının mücadelesini tüm dünyaya kabul ettirdiğini ifade eden Bazuyev, “Rusya’da yaşanan Kürt gençleri olarak Kürt Özgürlük Hareketini destekliyoruz ve bu mücadeleye katılma çağrısında bulunuyoruz.  Kürt gençleri olarak KDP’nin faşist Türk devletiyle olan işbirliğini kınıyor ve bir an önce ihanet çizgisinden vazgeçmeye çağrıyoruz” şeklinde konuştu. 

TAMBOV

15 Şubat uluslararası komplonun protesto edildiği bir diğer adres ise Rusya'nın Tambov bölgesine bağlı Mîçûrînsk kenti oldu. Mîçûrînsk kentinde yaşayan Kürtler, bir toplantı gerçekleştirerek uluslararası komployu kınadı.  Kürtler, 15 Şubat 1999 yılında Kürt Halk Önderine karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun Kürt halkının iradesini kırmak ve asimilasyona maruz bırakmak için yapıldığını ifade etti. 

‘BU YIL KÜRT HALK ÖNDERİNİN ÖZGÜRLÜK YILI OLSUN’

Açıklamada konuşan Mîçûrînsk Kürt Meclisi üyesi Fatma Elî sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Şubat günü Kürt halkı için kara bir gündür. Biz bu güne karşı ‘Kimse güneşimizi karartamaz!’ diye cevap veriyoruz. Kürt Halk Önderine uygulanan tecridin Kürt Halkına karşı uygulanan tecrid olduğunu ve esir alınan bir şahs değil bir halkın iradesidir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridin herhangi bir ahlaki ve hukuki temelinin yoktur. Bunun bir benzeri dünyada olmadı. Kürt Özgürlük Hareketine karşı yapılan saldırılar Kürt Halk Önderine karşı uygulanan tecridle bağlı olarak gerçekleştiriliyor. Medya Savunma Alanlarına ve Gare bölgesine karşı gerçekleşen faşist saldırıda bundan bağımsız değildir.  Faşist Türk ordusunu geri püskürten HPG gerillalarını selamlıyoruz. Rusya Kürtleri olarak zindandaki açlık grevlerine destekliyoruz.  Rusya Kürtleri olarak bu yılın Kürt Halk Önderinin ve Kürdistan'ın özgürlük yılı  olmasını diliyoruz.”

ÎVANOVA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı gerçekleştirilen komplonun kınandığı diğer bir yer ise Rusya'nın Îvanovo kenti. Îvanovo’da yaşayan Kürtler bir toplantı gerçekleştirerek 15 Şubat uluslararası komployu kınadı. 15 Şubat gününün kara bir gün olarak Kürt halkının tarihine geçtiğini ve uluslararası komplocu güçlerin Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkına karşı inkar ve imha politikaları sürdürdüğünü belirtildi.  Uluslararası komplocu güçlerin Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için her türlü saldırının arkasında olduğunu belirti.