Saarbrücken, Stuttgart, Freiburg, Frankfurt'ta Kürtler alanlardaydı

Almanya’nın Saarbrücken, Stuttgart, Freiburg ve Frankfurt kentlerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi ve cezaevindeki açlık grevi direnişi sahiplenildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Europa Galeri’nin önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları taşıdıkları pankartlar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti.

Çok sayıda Kürdistanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, bayrak ve flamaları ile tecride karşı mesaj verdi.
Eylemde yapılan konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı cezaevlerinde başlayan açlık grevinin 58. günü geride bıraktığına dikkat çekilerek, cezaevlerinde yükselen bu ses verilmesinin zamanı geldiğini ve Kürt halkının daha yoğun eylemlere katılmaları gerektiği vurgulandı.

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi yapıldı.

 

TEV-ÇAND'ın organize ettiği eylem Stuttgart Karlsplatz’da yapıldı.

Kürt kültür kurumları, TEV-ÇAND, FCK Bayer ve Baden-Würtemberg eyalet meclis bileşenleri "Özgürlük zamanı” hamlesi kapsamında bir miting düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde zindan direnişi selamlandı.

Sanatçılar ve kurum temsilcileri açlık grevlerinin 58. günü nedeniyle bir an önce toplumsal duyarlılığın oluşması için açıklamalarda bulunarak eylemi sahiplenmeye çağırdı.

Halk, Königstrasse'de AGİF'in organize ettiği cezaevleri ile dayanışma eylemine destek amaçlı yürümek istedi. Fakat tertip komitesinin polislerle yaptığı görüşme sonucunda polis eylemcilere Königstrasse'ye yürümelerine izin verdi.

FREIBURG

Freiburg Synagoge Platz’da bir araya gelen Nuda Kadın Meclisi bileşenleri Türkiye zindanlarındaki 57 gününe giren zindan direnişlerini selamlayarak İmralı tecridini protesto etti.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Açlık grevi direnişlerinin de sahiplenildiği eylem saat 14.30’da HBF önünde başladı.

Goethe Platz’da sona eren yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi ve özgürlüğü talep edildi.

Yürüyüşe, Frankfurt, Offenbach, Hanau, Giessen ve Mainz’dan Kürdistanlılar katıldı.