'Abdullah Öcalan’a Özgürlük' eylemleri onlarca merkezde sürecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında 1 Aralık’ta başlattığı eylem 17. gününde de devam etti.

“Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” şiarıyla yapılan eylemi son gün olan 17 Aralık Cuma sabahı Almanya’nın Düsseldorf, Köln, Bielefeld, Dortmund, Essen, Duisburg ve Bonn kentlerinden gelen Kürtler devraldı.

Yeni grup, saat 12:00’de bir basın açıklaması ile eylemi devraldıklarını duyurdu.

Ayrıca Güney Almanya’nın birçok kenti ile İsviçre’nin Basel kentinden de çok sayıda kişi gelerek eylemi sahiplendi.

Açılama sırasında Almanya FED-MED ve YJK-E adına Şevin Sincar ile Naif Alkış birer konuşma yaptı.

Temsilciler, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa kurumlarının Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan’a yaklaşımını bir kez daha gözden geçirmesi çağrısında bulunurken, eylemlerin kesintisiz süreceğini vurguladı.

KCDK-E Eşbaşkanı Koç, yaptığı konuşmada “Özgürlük Kazanacaktır; Abdullah Öcalan İçin Harekete Geç” eylemleri kapsamında önümüzdeki günlerde daha kapsayıcı bir eylem planlaması ile birçok merkezde kesintisiz eylemlerde bulunacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Özgürlük kazanacaktır” hamlesinin ikinci aşamasının bir çok eylem ve etkinlikle sürdürüldüğünü ifade eden Koç, 1-17 Aralık arasında öngörülen mevcut nöbet eyleminin sona erdiğini söyledi.

Koç, “Ama bu eylemlerimiz Başkan Apo özgür olana dek kesintisiz sürecek” vurgusunda bulundu.

Türk devletinin benzeri görülmemiş hukuksuzlukları ve insanlık dışı pratiklerine dikkat çeken Koç, özellikle tecride ve işgal saldırılarına değindi.

Koç, tecride karşı yıllardır verilen mücadeleyi hatırlatarak, mücadele sonucunda Avrupa Konseyi’nin İmralı’ya ilişkin aldığı kararın ise “gecikmiş de olsa” olumlu olduğunu belirtti.

Koç, “Ancak geçirmiş bir karardır ve bunun pratikleşmesi için direnişimizi büyüteceğiz. Sonuç olarak Başkan Apo’nun halkımızın direnişi sömürgeci Türk devletini büyük bir krize ve çıkmaza sokmuştur” diye ekledi.