TCŞ/TekoJIN'den gözaltındaki gençleri sahiplenmeye çağrısı

Kürt gençlerin Avrupa ülkelerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren TCŞ/TekoJIN, tüm Kürtleri direnişi büyütmeye çağırdı, "Asla sessiz kalmayacağız" mesajını verdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinen Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "OPCW'de yoldaşlarımızın demokratik haklarını kullanarak yaptıkları barışçıl eylemleri sonrası Almanya ve Fransa'dan sonra Hollanda da Kürt Siyasal Hareketine yönelik düşmanlık hukukunu devreye koymuş ve beş tane yoldaşımızı kriminalize edip tutuklamıştır. Daha önce Almanya ve Fransa'nın devreye koyduğu ve işgalci Türk devletinin güdümüyle süreci yürüttükleri bu düşmanlık ve nefret dolu tutum ile Kürdistan gençliği ve enternasyonal dayanışmanın bu uygulamalar karşısında diz çökmesi bekleniyor. Ancak bütün dünya basınında geniş yer bulan ve Avrupa devletlerinin kurumlarıyla beraber içinde bulundukları suskunluk sarmalını Kürdistan gençliği en haklı, meşru ve özgücüyle kırmayı başarmıştır" denildi.

'KÜRDİSTAN GENÇLİĞİNİN SESSİZ KALMASINI BEKLEMEYİN'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Güney'de KDP'nin ihaneti, Kuzey'de işgal ve siyasi kırım operasyonları, Rojhilat'ta idam ve baskı, Rojava'da kuşatma ve savaş hali karşısında dünyadaki Kürdistan gençliğinin susmasını, bütün bu yaşananlar karşısında sessiz durmasını kimse bekleyemez. Kardeşlerimiz, dostlarımız, yoldaşlarımız saydığımız bu insanlık dışı tutumlarla karşı karşı iken kimse bizden susmamızı ve izlememizi bekleyemez. Kürdistan gençliği bunu onur ve iradesine yetirmedi, yedirmeyecektir de.

Kürtlere karşı düşmanlık hukukunu besleyen ve büyüten bütün devletler ve kurumlar şunu iyi bilsin ki, asırlar boyunca soykırım kıskacında varlığını bugüne kadar sürdürmüş olan Kürt halkı yarım asırdır çetin bir mücadele sonucunda soykırım kıskacını kırmayı başarmış ve uluslaşma mücadelesinde muazzam bir kazanım elde etmiştir. Hiçbir güç bu kazanımları ve mücadelenin haklılığını karşısına alma gafletine düşmemeli.

OPCW'de gözaltına alınan yoldaşlarımız polisin işkencesine maruz kalmış ve buna rağmen tedavi hakları elinden alınmıştır. Şu anda hâlâ tutukluluğu devam eden yoldaşlarımızla iletişim kurulması için ise her türlü yol yasaklanmıştır. Telefon veya farklı görüşmeler bile yasaklanmıştır. Yoldaşlarımız Avrupa burjuva demokrasisinin iki yüzlülüğünü teşhir etmekten asla geri durmayacak ve her yerde olduğu gibi direnişi yükseltecektir. Kürdistan Gençliği koşullar ne olursa olsun Önderliğimizden ve halkımızdan aldığımızın gücün bütün gerekliliklerini yerine getirmekten geri durmayacaktır.

AVRUPA'DAKİ KÜRTLERE ÇAĞRI

Avrupa'da yaşayan bütün halkımıza açık çağrımızdır;

Yoldaşlarınızı savunan evlatlarınız Almanya, Fransa ve Hollanda'da gözaltına alınıyor, tecride maruz bırakılıp tutuklanıyor. Buna bir son vermek, buna dur demek öz örgütlü gücümüz ile ancak mümkündür. Biz Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak 'Kürt halkının mücadelesi suç değildir; ses ver' hamlesi başlattık. Bütün halkımızın da bu hamle çerçevesinde örgütlenip içerideki yoldaşlarını sahiplenmesi ve bu iki yüzlülüğe karşı kendilerine yakışan tutumu takınması artık kaçınılmazdır. Avrupa’da yaşayan yurtsever halkımız başta olmak üzere Avrupa’daki bütün antifaşist ve enternasyonel kurumların en son tutuklanan 5 yoldaşımız dahil olmak üzere; tutuklu ve tecrit altında bulunan bütün arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını, bu haklı ve onurlu mücadeleye destek olmalarını ve yaşanan hukuksuzluğa bizimle beraber ses çıkarmalarını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu zulme bugün ses çıkarmayanlar, bu zulümden yarın nasibini alırlar.

Unutulmasın ki Avrupa’da arkadaşlarımıza yönelik bu gözaltı ve tutuklanma furyası ancak halkımızın yoldaşlarımızı sahiplenmesi ve gençliğin bu hamlesine omuz vermek ile boşa çıkarılacaktır."