TJK-F ve CDK-F: Paris katliamında adaleti mücadele ısrarımız belirleyecek

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Paris Katliamı’nın aydınlatılması için mücadele eden herkese teşekkür ederek, “Adaleti mücadele ısrarımız belirleyecek” dedi.

TJK-F ve CDK-F tarafından yapılan ortak açıklamada, “Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 yılında Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için bir kez daha 9. yılında  ‘adalet’ talebi ile başta Paris'te olmak üzere Fransa çapında son bir haftadır sayısız etkinliğin yanında yürüyüşler gerçekleştirdik. Katliamcı güçlerin yargılanması, ortada olan hakikatin adalete dönüşmesi için bu sürece omuz vermiş tüm şahsiyet, kurum ve halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) 5-8-9 Ocak tarihlerinde yaptığımız tüm anma etkinlikleri ve büyük yürüyüşlere katılım sağlayan, başta politik şahsiyetlere, dost kurumlar, siyasi parti, feminist hareketler ve bu davanın ilk gününden itibaren alanda olan tüm halkımıza bu davanın takibinde misafir değil ev sahibi gibi eylemlerin sahiplenicisi oldukları,  üç Kürt kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in bize emanet ettiği demokrasi, adalet ve özgürlük talebinin taşıyıcısı oldukları için kutluyoruz.

Bu dava sadece Kürtlerin adaleti sağlama davası değildi. Aynı zamanda Fransa yargısının karanlıkta kalmaması ve demokrasi sorunu olarak aydınlatılmayı bekliyor. Bu bilinçle yoldaşça yanımızda yürüyen, ilk günden bugüne yanımızda yer alan tüm dostlarımızın çabası aydınlık bir gelecek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. 9 yıl boyunca bu temelde yapılan mücadelenin parçası olan tüm dostlarımızla bu yürüyüşümüz sürecek. Bir kez daha demokrasi ve barış güçleri  kazanacak inancıyla  Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için 9 yıldır adalet nöbetçisi olan tüm herkesi selamlıyor ve Adalet arayışımızı hep birlikte sürdüreceğiz...”