Türk devletinin Şengal’e saldırısı protesto edildi

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı ve Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi İsmail Özden’in (Zeki Şengalî) katledilmesi Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Yunanistan, Fransa ve Almanya Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıyı kitlesel bir şekilde protesto ediyor.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı ve KCK Yürütme Konseyi ve Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali’nin katledilmesi protesto edildi.

Sık sık, “Biji berxwedana Şengalê”, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Yaşasın Şengal direnişi” sloganlarının atıldığı eylem saygı duruşu ile başladı.

Burada yapılan konuşmada, Türk devletinin Şengal’deki katliamına bir yenisinin eklendiği belirtildi. Saldırılara karşı sonuna kadar direniş yürütülmesi gerektiği belirtili.

Sloganlarla eylem sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Kürdistanlılar bir protesto eylemi ile Türk devletinin Şengal’e saldırılarını protesto etti.

Kürt Halkı ile Dayanıma Kolektifi tarafından gerçekleştirilen miting, Jean Jaures meydanında yapıldı.

Zeki Şengalî şahsında Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlere, PKK, YPG ve YPJ bayraklarının taşındığı mitingde bildiri okundu.

Burada bir konuşma yapan Toulouse Demokratik Kürt toplum Merkezi adına konuşan Zeynep Akın, Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırılarına karşı başta Avrupa Birliği ve Avrupa ülkelerinin sessiz kalarak, Türk devletinin Şengal’de gerçekleştirdiği suikast saldırısının ortağı olduğunu söyledi.

Bildirilerin de dağıtıldığı miting sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde Kürdistanlılar, Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıyı bir mitingle protesto etti.

Herrengasse‘de saat 18:00’de toplanan Kürdistanlılar bayrak ve flamlar ile Türk devletinin uyguladığı faşizmi kınayan pankartlar ve Zeki Şengali’nin fotoğraflarını taşıdı.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde Civaka Azad Eş Başkanı Halis Sever bir konuşma yaptı.

Sever, Şengal’e düzenlenen saldırıyı kınadı. Güney Kürdistan yönetiminin ihanetinin Kürt halkı tarafından kabul edilmeyeceğini ve Kürt halkının mutlaka birliğini gerçekleştireceğini söyledi.

Zeki Şengali ve Atakan Mahir şahsında devrim şehitlerinin mücadelesine bağlı kalınacağı ve amaçları gerçekleştirileceği dile gelen eylem, sloganlarla sona erdi.