Türk devletinin saldırıları Adigey’de kınandı

Adigey’de yaşayan Kürtler, Türk devletinin Mahmur ve Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarını kınadı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyetinde faaliyet yürüten Adigey Kürt Kültür Derneği Meclisi düzenlediği bir basın açıklamasıyla Türk devletinin Şehit Rüstem Mahmur Mülteci Kampına ve Medya Savunma Alanlarına dönük gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Adigey Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan açılmada konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya üyesi Feyzo Hüseyin Türk devletinin bilinçli olarak sivilleri hedef aldığına dikkat çekti.

Hüseyin; “AKP diktatörlüğü gün geçtikçe Kürt düşmanlığını daha geniş bir coğrafiye yayıyor. Geçtiğimi gün BM denetiminde bulunan Şehit Rüstem Cudi Mahmur Mülteci Kampına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı öncelikle BM’nin kınaması ve bu saldırıların son bulması için Türkiye yönetimini uyarması gerek. Mahmur Kampı kurulduğundan bu yana BM güvencesi altında olmasına rağmen şimdiye kadar bu konuda BM’nin sessiz kalması bizi endişelendiriyor. BM sözleşmesine imza atan tüm devletlerin de faşist Türk devletinin bu saldırılarına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına dönük saldırılarının bölgeyi insansızlaştırmaya dönük olduğuna dikkat çeken Hüseyin; “Türk devleti ve KDP ortaklığıyla bölgeye dönük geliştirilen saldırıların amacı bölgeyi tümden sivil insanlara kapatmaktır. Bu şekliyle KDP Medya Savunma Alanlarına dönük hakimiyetini güçlendireceğini düşünmekte. Türkiye ise PKK’nin etki alanının daraltmaya çalışıyor. Fakat şimdiye kadar bölgede en çok zararı gören sivil halk olmuştur. Sivil halkın kaybından ilk başta KDP Türk devleti sorumludur. BM ve uluslararası güçlerin bu konuda devreye girmesi gerek. Bizler Rusya’da yaşayan Kürtler olarak başta Türk devleti olmak üzere onunla işbirliği yapan tüm güçleri şiddetle kınıyor ve bu saldırılarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.