Uzun yürüyüş dördüncü gününde devam ediyor

Kürt gençleri öncülüğünde Almanya’nın Bonn kentinde başlayan uzun yürüyüş, üçüncü günün akşamı Leverkusen’e ulaştı.

Kürt ve enternasyonalist onlarca gencin katıldığı uzun yürüyüş 9 Eylül’de başladı.

“Önderlik ile Yürü, Faşizmi Yok Et!” yapılan yürüyüşün, üçüncü günü olan Çarşamba, Köln HBF önünde start aldı. Sürekli polis engelleri ve yasaklarına maruz kalan geçler, zaman zaman ırkçı provokasyonlarla da karşılaştı. Son üç günde bir çok genç gözaltına alınırken, koşullu olarak serbest bırakıldı.

Düşüncelerini ifade eden gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için direnişe çağırdı.

Duisburg’tan yürüyüşe katılan Lorîn, “Önderliğin özgürlüğü için bu yürüyüşe katılıyorum. Daha önceki yıllarda da katılmıştım. Önderimizin fiziksel özgürlüğünü sağlayana kadar tüm gençleri direnişe çağırıyorum.” dedi.

İsviçre’den gelerek yürüyüşte yer alan Zeki, “Önderliğimizin özgürlüğü için Uzun Yürüyüş yapılacağını duyduğumda yürüyüşe katılmak için çalıştığım işyerinden izin aldım ve 9 Eylül’den beri eylemdeyim” diye belirtti.

Zeki, Salı günü ırkçı provokasyonlar ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı. “Eyleme kaldığım yerden devam ediyorum” diyen eylemci, “Devletlerarası komplo ile esir alınan Önderliğimizin özgürlüğü için bugün burada olmayan tüm gençleri de yürüyüşe çağırıyorum. Gençlerin birlikte mücadelesi faşizmi yenecek, Rêber APO’yu özgürleştirecektir” ifadelerini kullandı.

Almanya’dan yürüyüşe katılan ve kendisini Rêdan Mêrdîn adıyla tanıtan enternasyonal genç, “Ben enternasyonal bir genç olarak, bu yürüyüşe Önderliğin özgürlüğü için katıldım” diye konuştu.

Polis saldırılarına dikkat çeken Mêrdîn, “Söylediğimiz bütün sloganları yasakladılar. Biz yürüyüşümüze devam edeceğiz fakat tekrar bir provokasyon yaşanmaması için dikkatli davranıp, yürüyüşümüze devam ediyoruz. Tüm Alman gençlerini de bu yürüyüşe destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Fransa’nın Marsilya kentinden gelen Bedran da yürüyüşe katılma amacının Öcalan’a özgürlük olduğunu belirtti.

Çarşamba günü saat 17’de Leverkusen’de bulunan Alman Komunist Partisi (DKP) Kültür Merkezi önünde yürüyüşlerinin üçüncü etabını sonlandıran gençler, Kültür Merkezi’nde dönem sorumlulukları üzerine tartışmalar yürüttü. Bir sinevizyon gösterimine de katılan gençlere, sanatçı Hozan Comerd bir konser verdi.

Uzun yürüyüşün dördüncü günüLeverkusen-Dusseldorf arasında gerçekleşecek.