‘Uzun Yürüyüş’ beşinci gününde

Kürt ve enternasyonalist gençlerin Halklar Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle Köln'de başlattığı Uzun Yürüyüş 5’inci gününde yağmur altında sürüyor.

Avrupa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uzun Yürüyüş, bu yıl "Dest Bi Dest-Mil Bi Mil; Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla gerçekleşiyor.

Köln'den Aachen’a düzenlenen Uzun Yürüyüş’e, Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den yüzlerce genç katılıyor.

Köln’de 11 Eylül sabahı start alan Uzun Yürüyüş’ün 5’inci gününde gençler, Neuss’ta bulunan Gençlik Parkı’nda toplanmaya başladı.

Saygı duruşu ve marşların okunması ardından gençler kortejlerine geçerek, "Cenga Azadiyê Geş Bike, "Avaşîn, Zap, Metîna - Bijî Gerîla", "Freedom for Ocalan" pankart ve dövizleri eşliğinde Mönchengladbach’a doğru yürüyüşe geçti.

Uzun Yürüyüş 5’inci güne girerken yürüyüşe dair aktarımlarda bulunan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Azad Zagros, bütün provokasyon ve engellemelere rağmen, yürüyüşün bitişe ulaşacağını kaydetti.

Zagros ayrıca ‘Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında yapılan bütün bu eylem ve etkinliklerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturacaklarını ve bu hamlenin zaferle sonuçlanacağını belirtti.

TekoJIN üyesi Berivan Xelat, beş gündür süren bu yürüyüşün herkes için moral olduğuna değinerek şunları söyledi: “Düşmanın her alanda saldırıları yoğunlaştırdığı ve Önder Apo üzerindeki tecridin giderek arttığı böylesi süreçlerde bu eylem ve pratikler hepimize moral oluyor ve mücadeleye daha sıkı sıkı bağlanıyoruz. Yarın finali yapıyoruz, bütün Kürt ve enternasyonalistlere çağrımızdır; bize katılın mücadeleyi büyütün.”

Fransa Anti-faşist örgütlenme aktivisti Daphne ise, bu yürüyüşün kendileri için çok büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade ederek, bütün enternasyonelleri bu mücadelenin etrafında birleştireceklerini ve Kürt Hareketini Avrupa’da daha da büyütmek için çok çalışacaklarını söyledi. Daphne, “Bu ısrar, insan kalmanın ısrarıdır, büyüteceğiz” dedi.

Gençlerin yürüyüşü 6’ncı gününde Mönchengladbach’tan Aachen’e gerçekleşecek. Bitişte  TEV-ÇAND bünyesindeki sanatçılar büyük bir konser verecek.