YJK-E’den Haydar Işık için başsağlığı mesajı

Bugün yaşamını yitiren Yazar Haydar Işık için başsağlığı mesajı yayınlayan YJK-E, onun onurlu duruşu, eserleri ve anılarıyla Kürdistan halkının belleğinde ebediyen yaşayacağını belirtti.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), Almanya’nın Münih kentinde hayatını kaybeden yazar Haydar Işık için başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şunlar belirtildi:

"Kimse, kin ve öfkemi yadırgamasın, ben bir Kürdüm. Dersim kırımının tanığı, hem de yüreği kanayan mağduruyum. Herkesin annesi kendince değerlidir. Ben değerlimi ağlarken gördüm. Gözyaşları ile kırana uğramış halkı ve sevdiklerinin yasını tutarken...” diyordu Haydar Işık.. 

Faşist Türk devletinin savaş politikaları sonucunda 1984’te Almanya’ya göç etmek zorunda kalan, yaşamı boyunca Kürt halkının mücadelesini omuzlayan, 

Bizlere ‘Dersim Tertelesi’ gibi büyük bir başyapıtın yanında birçok eser bırakan değerli yoldaşımız Haydar Işık’ı uzun süredir savaştığı kanser nedeniyle kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizlere öğrettiği onurlu duruşuyla, eserleri ve anılarıyla Kürdistan halkının  belleğinde ebediyen yaşamaya devam edecektir. Ailesine ve Kürt halkına baş sağlığı dilerken anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”