Rusya ‘radyoaktif tsunami’ yaratan torpido üzerinde çalışıyor!

Rusya’nın, nihai görevi radyoaktif tsunamiler yaratan gizli bir nükleer torpido üzerinde çalıştığı iddia edildi.

CNN’nin savunma alanındaki resmi görevliler ve silahlanma uzmanlarına dayandırdığı haberine göre, Rusya, nihai görevi radyoaktif tsunamiler yaratan gizli bir nükleer torpido üzerinde çalışıyor.

Rusya’nın hem ekonomik hem de askeri olarak önemsediği Arktika bölgesinde, Kuzey Kutup Dairesi’nin ötesindeki uzak üslerde son araştırmalarını hızla sürdürdüğü iddia ediliyor. CNN bu üslerin uydudan çekilmiş görüntülerini de yayınladı.

Poseidon 2M39 olarak adlandırılan sözkonusu torpidonun Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’yı donatmak istediği yeni süper silahların parçası olduğu belirtiliyor.

Her biri diğerinden korkutucu olan silahlar arasında Tsirkon isimli yeni “hibersonik” füzelerin düşman gemilerini batırmaya yönelik olduğu ve 2020 yıl sonunda test edildiği ifade ediliyor.

Poseidon 2M39 ise nükleer itmeli bir torpido olarak tasvir ediliyor. Bu torpidonun, düşman kıyı savunmalarını vurabileceği, deniz tabanında muazzam bir atom patlaması ile “radyoaktif tsunamiler” oluşturabileceği kaydediliyor.

CNN’e göre 2015 yılında ilan edilen silah önce Amerikan makamları ve uluslararası uzmanlar tarafından “kağıttan kaplan” olarak değerlendirildi. Bu tehdidin teknik olarak gerçekleştirilmesinin zor olduğu ifade ediliyordu.

Ancak uzmanlar “kağıttan kaplan” Poseidon 2M39’un o tarihten beri inandırıcı ve çok ciddiye alınan bir tehdide dönüştüğünü belirtiyor.

Özetle, yeni füzelerle gelen silahlanma yarışı, kıyamet vaat ediyor. Bu füzelerin sadece varlığı dahi çevre için önemli bir risk oluşturuyor. 2019’da yaşandığı belirtilen gizemli Burevestnik füze kazasının ağır sonuçlar olduğu tahmin ediliyor.

Norveç istihbarat teşkilatı şefi Andreas Stensones, CNN’e yaptığı açıklamada “Çevre için endişeliyiz. Bu sadece teorik bir şey değil: Aslında son yıllarda ciddi kazalar gördük. Bulaşma potansiyeli konusunda hiç şüphe yok” dedi.