İşgale karşı tarihi direniş sürüyor

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin soykırım saldırılarına karşı Kuzey Doğu Suriye halkları tarihi direniş gösteriyor.

03:08

Almanya’nın Hamburg, Augsburg, Giessen, Nürnberg, Dortmund, Kassel, Saarbrücken, Bonn, Pforzheim ve Bremen kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı.

02:45

Güvenlik Güçleri, Hesekê’nin Xiwêran mahallesinde DAİŞ çetelerinin tutulduğu hapishane önündeki patlamanın ardından şüpheli bir kişiyi yakaladı.

02:44

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, saat 02.00’den bu yana Qamişlo üzerinde uçuş yapıyor.

01:31

 

01:02

Heyva Sor, Cizîrê bölgesinde 3 gün içerisinde 14 sivilin şehit olduğunu, 46 sivilin de yaralandığını açıkladı.

00:44

İsviçre’nin birçok kentinde ve İspanya'nın başkenti Madrid'de alanlara çıkan binlerce kişi Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti.

00:43

Almanya’nın Köln, Hildesheim, Ulm, Bochum ve Bielefeld kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

00:13

Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Anti-Terör Birlikleri, kent merkezinde canlı bomba saldırısında bulunmak isteyen DAİŞ çetesini etkisiz hale getirdi. Minbic Askeri Meclisi’nden yapılan açıklamada, çetenin Ezir köyü yolu üzerinde kent merkezine girmek isterken etkisiz hale getirildiği belirtildi.

00:12

İşgalci Türk ordusu Serêkaniyê'nin Mittan Kavşağı ile Sanayi bölgesini yoğun bir şekilde bombalıyor.

23:55

Türk savaş uçakları Serêkaniyê'nin Mitan Kavşağı ve Sanayi bölgesini yoğun bir şekilde bombalıyor.

23:50

Serêkaniyê ve çevresinde işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları yoğun bir şekilde bombardıman yapıyor. Türk ordusu eş zamanlı olarak obüslerle de saldırıyor. Keşif uçuşları da Serêkaniyê merkez ve çevresinde yoğun bir şekilde yaşanıyor.

23:39

https://anfturkce.com/avrupa/almanya-nin-bircok-kentinde-isgal-saldirilari-protestosu-131528

23:37

Serêkaniyê’deki yaralılar için bölgeye gönderilmek istenen Heyva Sor a Kurd’a ait ambulanslar, işgalci Türk devleti tarafından hedef alınıyor.

23:37

Serêkaniyê’deki yaralılar için bölgeye gönderilmek istenen Heyva Sor a Kurd’a ait ambulanslar, işgalci Türk devleti tarafından hedef alınıyor.

23:33

Kobanê’nin doğusundaki Qeremox ve Goran köylerinde işgalci Türk ordusu ve QSD güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölge yoğun bir şekilde obüs ve top atışları ile bombalanıyor. Bölgeden edinilen bilgilere göre QSD güçleri, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. İşgalci Türk ordusunun 3 gündür bombaladığı Goran köyününde Îdan Şêx Ehmed (60) isimli bir sivili şehit düştü. Şu sıralarda Kobanê’nin çevresini bombardıman altına alan işgalci güçlere QSD yanıt vermeye devam ediyor. QSD’nin misilleme eylemlerinde işgalcilere ait 2 askeri nokta imha edildi. Kobanê’de uluslararası koalisyon güçlerinin de bulunduğu Miştenur Tepesi’ni de bombalayan işgalcilerin saldırısının ardından Kobanê semalarında koalisyon uçakları uçmaya başladı. Kobanê’deki çatışmalar sürüyor.

 

22:52

İşgalci Türk ordusu sınırda bulunan Girkê Legê’ye bağlı Sermisax köyünü yoğun bir şekilde bombalıyor.

22:24

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Lavrio kentleri ve Kıbrıs’ın Limassol kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

 

22:24

İtalya’nın başkenti Roma, Torino ve Venedik kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

 

22:10

Türk ordusu ve çeteleri, Dêrik’in Eyn Dîwar köyünü vuruyor. Bombardımanda 2 sivil yaralandı.

22:06

Irak Cumhurbaşkanı Dr. Berhem Salih Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını görüşmek üzere Arap Birliği’nin acil toplanmasını talep etti.

22:05

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Kürdistanlı gençler, Kürt halkını seferberliğe çağırıyor. Şu anda Köln HBF önünde eylem için bir araya gelen gençler eylemi büyütme çağrısı yaptı.

22:00

İşgalci Türk ordusu, Qamişlo kent merkezini top atışlarıyla bombalıyor. Saldırıda çok sayıda sivil yaralandı.

21:47

 

21:29

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Doğu Suriye’ye işgal saldırılarını protesto etmek için Başurê Kürdistan’ın şehir, ilçe, kasaba ve köyleri meydanlara aktı.

21:25

İşgalci Türk devleti psikolojik savaşa hız verdi.  Sêrekaniyê kent merkezine girdiklerine dair yalan propaganda yapıyor. Türk devleti ve çetelere yakınlığı ile bilinen Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de aynı yalanı paylaşıyor. Muhabirimiz Ersin Çaksu şu saatlerde kente merkezinde bu bilgileri çektiği görüntülerle yalanladı. 

 

21:16

MİŞTENUR

 

21:07

İşgalci Türk devleti, Kobanê’de Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyon üssünün bulunduğu  Miştenûr tepesini bombaladı. Bombardıman ardından Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları ve helikopterlerlerin hareketliği yaşanıyor.

20:57

İşgalci Türk devleti saat 21:25 civarında Kobanê Miştenur’daki DAİŞ'lilerin kaldığı 2 cezaevini obüslerle vurdu.

20:47

 KCDK-E: Yarın hayatı durduralım, alanlara sel olup akalım

KCDK-E, işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik 9 Ekim günü gerçekleşen işgal ve soykırım saldırılarına karşı, 12 Ekim günü tüm dünyada küresel çapta gerçekleşecek enternasyonalist yürüyüşlere kitlesel katılım çağrısı yaptı.

20:41

Amed'in Kayapınar ilçesinde bir grup kadın ve genç cadde ve sokaklarda yürüyerek Türkiye’nin işgal saldırılarını protesto etti. Sık sık, “Biji Berxedana Rojava”, “Savaşa Hayır” ve sloganları atan gruba halkın evlerinden ışık söndürme ve gürültü çıkarma eylemiyle destek verdiği görüldü.

20:41

Amed'in Kayapınar ilçesinde bir grup kadın ve genç cadde ve sokaklarda yürüyerek Türkiye’nin işgal saldırılarını protesto etti. Sık sık, “Biji Berxedana Rojava”, “Savaşa Hayır” ve sloganları atan gruba halkın evlerinden ışık söndürme ve gürültü çıkarma eylemiyle destek verdiği görüldü.

20:37

 

20:36

100'den fazla siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcileri Türk devletinin Kuzey Suriye’deki işgaline karşı Liberation gazetesinde ortak bir deklarasyon yayınladı. Kürtlerin ve Suriye halkının yanında olduklarını ifade eden siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, "Kürtleri ve Suriye halkını yalnız bırakmayacağız" diyerek duyarlılık çağrısı yaptı. "ABD Başkanı tarafından yakılan yeşil ışığın ardından, acımasız bir şekilde Türk ordusu Suriye'nin kuzeyini istila etmeye hazırlanıyor" denilen deklarasyonda 2018 yılında Efrin işgali hatırlatıldı.

20:34

Türk devletinin Rojava işgaline karşı tepki gösteren 100'den fazla siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum örgüt temsilcileri yayınladıkları deklarasyonda, "Kürtleri ve Suriye halkını yalnız bırakmıyoruz" dedi.

20:23

İşgalci Türk ordusu Tirbespiyê bağlı Süryani köyleri olan Xiwêtla, Zorava ve Til Cîhan'ı bombalıyor.

20:02

Kobanê cephesinde İşgalci Türk ordusuna ait 2 askeri üs vuruldu. Bu üsler Kobanê ve çevresine saldırılar gerçekleştiriyordu. Saldırılar sonrası alanda yangın çıktı. Toplardan bir tanesi Kaniye Kurdan mahallesine, başka bir top ise Miştenur'da Amerikan üssü yakınına düştü. Topçu saldırıları devam ederken, QSD'de ağır silahlarla karşılık veriyor.

19:53

Dirbêsiyê ilçesinin çevresi işgalci güçler tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor.

19:52

DAİŞ Qamişlo'daki saldırıyı üstlendi.

19:40

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif, Türkiye'nin saldırıları sonucu şu ana kadar 10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 70 bin sivilin ise göç etmek zorunda bırakıldığını açıkladı. 

19:25

QSD Sözcüsü Kino Gabriyel, işgalci Türk devletinin, QSD’nin Nusaybin’i hedef aldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

19:20

İşgalci Türk ordusu Tirbespiyê'ye bağlı Mela Ebas, Til Xatûn ve Dêrna Qulinga  yoğun şekilde bombalıyor. QSD güçleri ise saldırılara cevap veriyor.

19:17

İşgalci Türk devleti şimdiye kadar Cerkîn ile Navxure cezaevlerinin çevresini bombaladı. Her iki cezaevinde bulunan çetelerin, Türk ordusunun çevreyi bombalaması ardından kaçmak için girişimlerde bulunduğu da edinilen bilgiler arasında. Navxure cezaevindeki DAİŞ’lilerden 5’inin kaçtığı da öğrenildi.

 

 

19:04

Şex İsa'da yararalanan çocukların durumuna ilişkin sağlıkçılar bilgi veriyor.

 

18:55

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Qamişlo’nun batısındaki Himo köyünü obüslerle bombalıyor.

18:54

İşgale karşı direnişte şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Mihemed Zuhêr, Tirbespiyê’nin Dugirê köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi.

18:51

QSD savaşçıları biri doğu cephesindeki mezra Miçê'de, ikisi de Halep-Sêrekaniyê yolunda olmak üzere toplam 3 çeteyi sağ ele geçirildi.

18:45

 

18:45

Avrupa’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto ediyor.

18:31

İşgalcilerin havan ve obüs saldırısı sonucu Şehba'ya bağlı Şex İsa'da 6 sivil yaralandı. Yaralananların isimleri şöyle:  Zerîfe Hemaco (59), Kewser Hemaco (6) , Cemal Hemaco (4), Zêneb Hemaco (14), Ayşe Hemaco (13)  ve Mihemed Hemaco (9).

18:21

Şam’ın Zorava Mahallesi’nde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. 

18:20

 Finlandiya ve Norveç'in ardından Hollanda da, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon başlatan Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı aldı. Hükümet, Türkiye'ye yönelik silah ihracatını askıya aldığını açıkladı. 

18:16

Uluslararası Af Örgütü’nün Fransa‘nın Paris şehrinde bulunan binasında Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi aktivistler Türk devletinin Rojava‘ya yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

18:12

 

18:12

QSD savaşçıları Girkê Legê'ye yönelik işgal saldırılarını kırdı. Türk devletinin sivillerin yaşadığı Girkê Legê'ye yönelik bombardımanı devam ediyor. Girkê Legê'nin kuzeyindeki ve sınırda bulunan Banokiyê köyünü Türk ordusu ve çeteler ele geçirmeye çalışıyor. Köyde yaşanan şiddetli çatışmalar ardından işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları kırıldı.

17:59

 

17:55

 

17:37

Reqa ve Tabqa'da DAİŞ çetelerinin saldırı girişimi engellendi. DAİŞ'in uyuyan 3 kişilik bir hücresi Reqa'nın Mensura ilçesinde Reqa ve Tabqa'ya saldırı hazırlığı yaparken çıkan çatışmada öldürüldü.

17:36

Suriye Halk Konseyi, Türkiye’nin operasyonuyla BMGK kararlarının bariz bir şekilde ihlal edildiğini belirterek, “Saldırıya tüm meşru araçlarla karşı koyacağız” açıklaması yaptı.

17:34

İşgalci Türk ordusunun bu akşam saat 18:00 civarında DAİŞ çetelerinin tutulduğu Navkure Hapishanesi çevresini vurması sonucu 5 DAİŞ çetesi firar etti.

17:28

 

17:24

 

17:07

 

17:03

İşgalci Türk devleti, Qamişlo’nun Qidûrbek Mahallesi’ni topçu atışları ile yoğun bir şekilde bombalıyor. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre çok sayıda sivil yaralandı.

16:45

İşgalci Türk ordusu Qamişlo'nun Tirbespî ilçesine bağlı Sinoke köyünü havan ve obüslerle bombaladı.

16:45

İkşgalci Türk devleti, Qamişlo'da DAİŞ çetelerinin tutulduğu Cerkin cezaevinin çevresini bombalıyor. Edindiğimiz bilgilere göre de çeteler, cezaevinden kaçma girişiminde bulunuyor.

16:42

İşgalci Türk ordusu obüs topları ve ağır silahlarla Girê Spî kentin etrafını bombalıyor.

16:38

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in, Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırısında DAİŞ'le mücadelede kaydedilen ilerlemenin tehlikeye atıldığı uyarısında bulunduğu belirtiliyor.

16:35

DAİŞ çetelerinin Qamişlo'da bugün saat 14.00 sularında düzenlediği bombalı araç saldırısında 1 kişi şehit düşerken, 3 kişi de yaralandı. 

16:16

Serêkaniyê’nin doğusunda QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Elde edilen bilgilere göre, 14 çete öldürüldü.

16:12

Serêkaniyê’nin batısındaki Mezrat Micî dolaylarında QSD savaşçıları Türk ordusuna ait zırlı bir aracı imha ederken, doçka yüklü bir askeri aracı da darbeledi.

16:06

 

16:05

Kobanê, Minbic, Reqa, Tabqa'dan toplanan halklar, "İşgale hayır" sloganıyla eylem yapıyor.

16:04

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Girê Spî’nin güneyindeki Bedî köyüne yönelik düzenlediği hava saldırısında 3 sivil şehit düşerken, çok sayıda kişi de yaralandı.

 

16:00

QSD savaşçıları, Serêkaniyê’ye civarında Türk ordusuna ait zırhlı bir aracı imha etti ve 5 çete öldürüldü. Birkaç askeri araç ise etkisiz hale getirildi.