Açlık grevindeki tutsaklar: Ses çıkarın, zindanların sesi olun!

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 93 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsaklar, zindanların sesi olmaya çağırdı.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 16 Aralık 2018 tarihinden bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan siyasi tutsaklar İbrahim Kaya, Rıdvan Güven, Umut Çamlıbel, Güven Süvarioğulları ve Necla Atak adına bir açıklama yapıldı.

Aileleri aracılığı ile durumları hakkında bilgi veren tutsaklar, şunları ifade etti: “Her ne kadar aşırı kilo kaybı, halsizlik, mide sorunları, baş dönmesi ve unutkanlık belirtileri yaşamaya başlanmışsa da, önceliğimiz talebimizdir. Sağlık sorunlarını önemsemiyoruz.”

Önceliklerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “sağlık, güvenlik ve özgürlük durumunun uygun hale getirilerek halkla buluşmasını sağlamak” olarak ifade eden tutsaklar, bu amaçla açlık grevine girdiklerini ve amaçlarına ulaşana kadar da eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Tutsaklar kamuoyuna şu çağrıda bulundu: “Halkımızı, demokratik kamuoyunu eylemin geldiği boyutu gözeterek acil bir şekilde ses çıkarmaya, zindanların sesi olmaya davet ediyoruz. Gün bekleme günü değildir. Biz hiçbir zaman ahlaki sorumluluğumuzdan vazgeçmeyecek Öcalan üzerindeki tecrit kırılana dek eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”