Britanya'da sendikalar 'Öcalan'a özgürlük' önergesini kabul etti

Britanya Sendikalar Birliği'nin (TUC), 150. Kongresi düzenlendi. Kongrede binlerce delege oy birliği ile 'Öcalan'a Özgürlük Kampanyası'na destek verdi.

Britanya'daki sendikalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için sunulan önergeyi kabul etti.

Britanya Sendikalar Birliği'nin (TUC), 150. Kongresi düzenlendi. Kongrede binlerce delege oy birliği ile 'Öcalan'a Özgürlük Kampanyası'na destek verdi.

Kongrede İskoçyalı Ögretmenler Sendikası tarafından sunulan ve Unite The Union başta olmak üzere tüm üye sendikaların destek verdiği, Öcalan'a özgürlük çağrısı önergesi, oy birliğiyle kabul edildi.

MÜZAKERE VE ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İSTENDİ

Önergede, Türk devletinin Kürt halkına dönük kirli savaşa son vermesi, PKK ile müzakerelere başlaması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi.

İskoçyalı Ögretmenler Sendikası'ndan Caroline Yates, Britanya Gazeteciler Sendikası'ndan Steve Bird, Britanya Akademisyenler Sendikası'nda Joanna de Groot ile Unite The Union Sendikası'ndan Tommy Murphy de destek konuşması yaptı.

1.5 milyon üyesi ile Britanya ve İrlanda'nın en büyük sendikasi olan Unite the Union Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Tommy Murphy, "Türk devletinin Kürt halkı üzerindeki baskılarına derhal son vermesi gerektiğini" dile getirerek, PKK ile müzakere çağrısı yaptı.

Murphy, Türkiye'deki sorunların çözümünün Kürt halkı ile barış ve Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini söyledi.

Murphy, "Öcalan, Ortadoğu'nun Mandela'sıdır" dedi.

Rojava Devrimi'nin Öcalan'ın eseri olduğuna dikkat çeken Murphy, dünyanın en büyük işçi festivali olan Durham Miners Gala’ın da Öcalan'ın özgürlüğüne adandığını belirtti.

Kürt Halk Meclisi adına konuşan Ercan Akbal ve Rizgar Wan ise sendikal mücadelenin Öcalan kampanyasına desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

KAMPANYALAR AKTİF ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR

Britanyalı sendikalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için son iki yılda yoğun bir şekilde kampanyalar başlattı ve çok sayıda sendika da dahil oldu. “Freedom for Ocalan” kampanyasına 1,5 milyon üyesi bulunan İngiltere ve Galler’in en büyük sendikası olan Unite the Union ve 800 bin üyeli Genel İş Sendikası (GMB) tarafından Avam Kamarası’nda 2016’da yapılan bir açıklamayla start almıştı. Kampanya sendikalar tarafından aktif bir şekilde yürütülüyor.