Bugünün öne çıkan haberleri

2 Ağustos 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Bitlis'te bu yıl binlerce insan karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal şikayetleri ile hastanelere başvurdu. Ortalama her gün 100 kişi aynı şikayetlerle hastaneye başvuruyor. 

Son haftalarda Avrupa’yı etkisine alan sıcaklar ve dünyadaki birçok doğa olayıyla gündemde olan küresel ısınmanın artış trendinde olduğu kesinleşiyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) ve Amerikalı meteoroloji uzmanları şirketinin yayınladığı yıllık rapora göre, farklı göstergeler 2017 yılında gezegendeki ısınmanın, atmosferde sera gazı yoğunlaşmasını arttıran fosil enerji yakmanın etkisiyle hızlandı.

 

Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bir raporda Efrîn sakinleri “çoğu Türkiye tarafından donatılan ve silahlandırılan silahlı gruplar tarafından olmak üzere çok çeşitli insan hakları ihlallerine katlanıyor” dedi.

İtalya'nın Floransa kentinin Belediye Meclisi 31 Temmuz'da aldığı kararla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve Kürtlerinde haklarının ve özerkliklerinin tanınmasını istedi.

Ankara’ya bağlı Sultan Murad ve 112. Tabur çeteleri, Mabata ilçesine bağlı Damiliya köyünde biri kadın 9 sivili kaçırdı.