Halil Şen için Dresden’de kitlesel tören-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve tecrit karşısındaki duyarsızlığı protesto etmek için 12 Şubat günü Dresden’deki Eyalet Parlamentosu bedenini ateşe veren Halil Şen, düzenlenen tören ardından memleketi Eruh’a uğurlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla 12 Şubat gününü Almanya’nın Dresden kentindeki Eyalet Parlamentosu önünde bedenini ateşe veren ve şehit düşen Kürdistanlı Halil Şen, düzenlenen tören ardından memleketi Siirt’in Eruh ilçesine uğurlandı.

Törene yüzlerce Kürdistanlı ve Kürt Özgürlük Hareketiyle dayanışma içinde olan sol örgütler ile Sol Parti’nin Saksonya Eyalet Parlamentosu Milletvekili Mirko Schulze de katıldı.

GÖK: ANISINA BAĞLI OLMALIYIZ

Dresden’deki Kürt derneğinin bulunduğu sokakta düzenlenen anmanın açılış konuşmasını yapan FED-KOM Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Gök, Kürt Halk Önderi’nin şehitlere yönelik sözlerini hatırlatarak Halil Şen’in anısına bağlılık çağrısı yaptı. Gök, Şen’in yazdığı son mektubu da okudu.

TOY: HAYATI DİRENİŞ İÇERİSİNDE GEÇTİ

Heyva Sor a Kurdistan adına konuşan Cengiz Toy “O, Serok Apo’ya yönelik tecridi hiçbir zaman kabul etmedi” dedi. Şen’in Avrupa’da mülteci olarak yaşarken de düşman politikalarıyla karşılaştığını söyleyen Toy, “Hayatı direniş içinde geçti. Onu anmak için bu mücadeleyi güçlendirmemiz gerekiyor. Genç isek gençlik hareketine, kadın isek kadın hareketine, Alevi isek Alevi hareketine, her ne isek bize uygun düşen harekete destek vermek boynumuzun borcudur. Her kentte meclislerimiz var, Heval Halil’i anmak için onları güçlendirmeliyiz. Heval Halil’in gönlünü hoş edecek, onu memnun edecek olan bizim dayanışmamızdır. Uğurlar olsun Heval Halil” dedi.

“Heval Halil bu kirli yaşamı asla kabul etmeyeceğini söyledi” diyen FED-KURD Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Canbek ise şöyle konuştu: “Biz Serok Apo’yu özgürleştireceğiz, Kürdistan’ı özgürleştireceğiz. Heval Halil, sana söz veriyoruz: Mücadelen yerde kalmayacak. Senin yürüdüğün uğurlu yolda biz de zafere kadar yürüyeceğiz.”

SERHAD: O BÜTÜN HAYATINI HALKININ MÜCADELESİNE ADADI

Cenaze töreninde TJK-E adına söz alan Zozan Serhad ise Halil Şen’in mücadelesine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Heval Halil Başkan Apo’nun bir sevdalısıydı, o bütün hayatını bu halkın mücadelesine adadı. Bu mücadeleye giren herkes girdikleri yolda büyük bedeller ödeyeceğini bilir. Hepimiz teker teker baştan sona onun mektubunu defalarca okumalıyız. Çünkü onun sözleri, çağrısı ve eleştirisi bizim için manifestodur.”

KOÇ: KAZANACAĞIZ, KÜRDİSTAN’I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise Halil Şen’in eyleminin sadece tecride karşı bir protesto değil, ayrıca kendi halkına yönelik bir eleştiri de olduğunun altını çizdi.

Halil Şen’in kendilerini eleştirdiğini ve onu anmak için mücadeleyi yükseltmek gerektiğini vurgulayan Koç “Eğer Heval Halil’in yoldaşlarıysak onun yolunda mücadele etmek zorundayız. Her şeyimizi, bu hayattaki her şeyimizi Kürdistan’ın özgürlüğü için, Serok Apo’nun özgürlüğü için veririz. Heval Halil’in şahsında bütün şehitlere söz veriyoruz: Kazanacağız ve Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

SCHULZE: MÜCADELEYİ BİRLİKTE SÜRDÜRMELİYİZ

Sol Parti Saksonya Eyalet Parlamentosu Milletvekili Mirko Schulze de Halil Şen’in yaşamını yitirmesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Onun yürüttüğü mücadeleyi birlikte sürdürmeliyiz, çünkü buna ihtiyacımız var” dedi.

Womend Defend Rojava Dresden Komitesi adına yapılan konuşmada da Halil Şen’in yürüttüğü mücadelenin kendileri için özgürlük mücadelesinin ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Tören ardından Halil Şen’in cenazesi, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde memleketi Eruh’a uğurlandı.