Kesintisiz eylemde nöbet kadınların

Kesintisiz eylemde nöbet kadınların

Avrupa Konseyi önündeki “Öcalan’a Özgürlük nöbeti”ni bu hafta Belçika’dan gelen kadınlar devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan nöbet eylemi kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

25 Haziran 2012’de başlayan nöbet eylemini her ayın son haftasında Avrupa Kürt Kadın Hareketi üyeleri devralıyor. Bu ayın son haftasındaki eylemi Belçika’nin Vervies  bölgesinden gelen kadınlar devraldı.

Her gün onlarca kişi ile bire bir diyalog kurularak, Öcalan’ın barış çabaları hakkında bilgi veren nöbet eylemcileri, Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için bu eyleme katıldıklarını belirterek, grup olarak nöbetlerinin 1 hafta süreceğini söyledi. Nöbet boyunca Öcalan’ın biyografisinin yer aldığı broşürler dağıtarak Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen uluslararası imza kampanyası kapsamında imza toplayacak olan nöbet eylemcilerinin gündeminde Rojava’ya dönük saldırılar hakkında kamuoyunu bilgilendirme de var.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan'a Özgürlük Nöbeti haftanın 7 günü saat 07:30 ile 17:00 saatleri arasında devam ediyor. Şimdiye kadar yüzlerce kişinin katıldığı ve temel olarak Avrupa kamuoyunda Kürt sorunu ve Öcalan’ın özgürlüğü konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefleyen eylemde, yüz binlerce bildiri, broşür ve kitapçık dağıtılırken, 20 bine yakın imza toplandı. Özgürlük Nöbeti, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların süresiz ve aralıksız olarak gerçekleştirdikleri en uzun soluklu eylem olma özelliğine sahip.