MKP, Mercan ve Pülümür’de şehit düşen gerillaları andı

Dersim’de şehit düşen TKP/ML-TİKKO ve HPG komutanlarını anan MKP, “Gerici savaş ve açık faşizm iktidarı olan Erdoğan iktidarı, çeşitli millet ve milliyetlerden halklarımızın düşmanı olmakla birlikte koyu bir Kürt düşmanıdır da” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Maoist Komünist Partisi (MKP) Dersim-Mercanlar ve Pülümür’de yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO ve HPG komutan ve gerillalarını andı.

Tarihinin kan, katliam ve yıkımlar üzerine kurulu olan Türk hakim sınıflarının devletinin, faşist Erdoğan iktidarını altında aynı barbar geleneği sürdürdüğünü kaydeden MKP açıklamasında şunları belirtti: “Tarihi kan, katliam ve kıyımlar üzerine kurulu olan Türk hakim sınıfları devleti, faşişt Erdoğan iktidarı altında aynı barbar geleneğini sürdürmektedir. Devrimci halk kitlelerine, mazlum Kürt ulusu ve azınlıklara her türlü baskı ve zulmü reva görerek uygulayan faşist Erdoğan iktidarı tam bir savaş ve saldırganlık iktidarıdır. Gerici savaş ve açık faşizm iktidarı olan Erdoğan iktidarı, çeşitli millet ve milliyetlerden halklarımızın düşmanı olmakla birlikte koyu bir Kürt düşmanıdır da.

Faşist Erdoğan iktidarı bugün gerila güçleri şahsında silahlı mücadele ve devrimci savaş güçlerine karşı kesin imhaya dayalı stratejik saldırılar yürüterek bu niteliğini çıplak biçimde ortaya koymaktadır.”

Erdoğan iktidarının imha saldırıları yürüttüğü de vurgulanan açıklamada, “Haklılığında güç alan devrimci sınıf savaşı ve Kürt ulusunun özgürlük savaşı gerici teknolojik savaşı yenecektir. Her türden barbarlık ve köhnenmişlik tarihin karanlık raflarında yerini alırken, Atakanlar ve İlkerler gökkubbeye ışıyacaktır.”